Dark Mode On / Off

Op vakantie naar Kaapverdië of Madeira?

Je vakantie doorbrengen op een eiland dat een indrukwekkende natuur heeft in de vorm van bergen en bossen. Kaapverdië en Madeira voldoen allebei aan deze omschrijving, waarbij je ook nog eens geniet van een heerlijk warm klimaat. Welke bestemming past bij je? En wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen de eilanden? Je leest het hier.

Op vakantie naar Kaapverdië of Madeira?

De Kaapverdische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op de hoogte van het Afrikaanse Senegal. Vanaf Amsterdam vlieg je in zes uur naar deze eilandengroep. Kies je voor de Portugese bestemming, dan zit je in drieënhalf uur in het vliegtuig. Madeira is eveneens een archipel. Het ligt ook in de Atlantische Oceaan en is erkend als een autonome regio van Portugal.

Hoewel de eilanden op een paar uur vliegen van elkaar liggen, hebben de beide bestemmingen met elkaar gemeen dat er Portugees gesproken wordt. De Kaapverdische eilanden zijn tegenwoordig onafhankelijk, maar in het verleden was de eilandengroep een Portugese kolonie.

Kaapverdië of Madeira: welke bestemming past bij jou?

Op het eerste gezicht hebben Kaapverdië en Madeira veel overeenkomsten. Er is een prachtige natuur en het klimaat is aangenaam. Als je het alleen laat afhangen van de reistijd, dan kun je zeggen dat je voor een kort verblijf voor het Portugese eiland kiest. Voor een langere vakantie ga je dan naar de Kaapverdische eilanden. Toch zijn er ook nog andere factoren die doorslaggevend kunnen zijn bij je keuze.

– Het Portugese eiland heeft een subtropisch klimaat. De winters zijn zacht en in de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 °C. De Kaapverdische eilanden hebben een tropisch klimaat. In de winter is het overdag rond de 25 °C en in de zomer is dat gemiddeld 32 °C.

– De beide eilanden hebben een vulkanische oorsprong. Je maakt op beide bestemmingen dan ook bergwandelingen waarbij je prachtige uitzichten hebt. Het Portugese eiland staat ook bekend als bloemeneiland en je vindt er veel watervallen. De Kaapverdische eilanden hebben bossen, maar je komt ook bananenplantages onderweg tegen.

– De kustlijn van het bloemeneiland is grillig. Je vindt er indrukwekkende kliffen, maar geen zandstranden. De eilanden Sal en Boa Vista van de Kaapverdische eilanden staan dan weer bekend om hun prachtige zandstranden.

Praktische informatie voor een vakantie naar Kaapverdië of Madeira

Tijdens je verblijf op Madeira reken je met de euro af. De Kaapverdische eilanden hebben een eigen munteenheid, de escudo. Dit is een munteenheid met een vrij stabiele wisselkoers. Er zijn op beide bestemmingen voldoende geldautomaten afwezig.

Beide archipels kennen in het najaar en de winter een officieel regenseizoen. Dat heeft in beide gevallen niet veel betekenis, want het regent er normaal gesproken maar een paar dagen per maand. Het is zeker geen reden om in die tijd niet naar een van de beide bestemmingen op vakantie te gaan.

Zonaanbidder of natuurliefhebber

Voor een vakantie naar een warme bestemming kun je zowel naar de Kaapverdische Eilanden als naar het bloemeneiland. Ben je een zonaanbidder en breng je het grootste deel van je vakantie het liefst op het strand door? Dan zijn de eilanden van Kaapverdië een aanrader. Wil je als natuurliefhebber een actieve vakantie dan is het Portugese eiland een uitstekend alternatief.

Aanbevolen artikelen