Dark Mode On / Off

Overwinteren in Santa Pola / Spanje / nabij Alicante

Overwinteren in een warm land

Overwinteren in een warm land, is voor vele Nederlanders een grote wens. Wij, Joke en Fred, kunnen het u dan ook van harte aan bevelen. Sinds 3 jaar overwinteren wij in het Spaanse dorpje Santa Pola, vlakbij Alicante.

Santa Pola ligt in een prachtige en beschermde baai, omringd door de warme wateren van de Middellandse zee. Het ligt op slechts 10 km van het vliegveld “El Altet” nabij Alicante. Een zeegaande traditie, de zandstranden en het Mediterrane klimaat komen samen in dit geweldige vissersdorp. Wij huren een appartement van Nederlandse eigenaars. Het mooie is, dat familie van deze eigenaars in Spanje wonen en alles regelen ten opzichte van verhuur, schoonmaak, vliegveldservice en begeleiding. Ideaal natuurlijk, omdat ze Nederlands spreken en betrouwbaar zijn.

Compleet ingericht appartement

Het appartement is erg compleet ingericht en er zijn Nederlandse T.V zenders te ontvangen. Handig, om zo bij te blijven van het Nederlandse nieuws. Wij zitten op de derde (hoogste) verdieping en het uitzicht is fenomenaal. We kijken vanaf het balkon helemaal naar het achterland en zien plaatsen zoals Elche zó liggen. Vooral ’s avonds is het een prachtig gezicht met al die lampjes en je ziet de vliegtuigen landen, maar hebt hier helemaal geen hinder van, omdat het toch wel een afstandje is. Je kunt ook gebruik maken van de tenniscourt, direct naast het appartement. Dus aan de sportieve mens is ook gedacht. In de winter maak je niet snel gebruik van het zwembad, deze is dan ook gesloten, maar wil je in de zomer naar dit leuke vakantie adres, dan kun je hier gratis gebruik van maken.

Belangrijk vinden wij, dat het strand op loopafstand te bereiken is. Nou, we kunnen melden, dat het hier prima in orde is, want op slechts 200 meter van het appartement sta je midden op het strand.  Hier kun je een flinke wandeling maken, richting het centrum van Santa Pola. Eenmaal hier aangekomen, kun je heerlijk rusten op de vele terrassen en genieten van de zon. De temperaturen in de maanden December, Januari, Februari liggen tussen de 16 en 19 graden, maar als je in de zon zit, is de gevoelstemperatuur al snel 3 a 4 graden hoger. Heerlijk klimaat toch? In Maart gaat de temperatuur gestaag omhoog en ligt al snel tussen de 20 en 23 graden.

In Santa Pola is er ook in de winter genoeg te beleven. Het “Castillo” midden in het dorp is een ontmoetingsplek voor velen, want hier is een leuk plein met daaromheen gezellige terrassen en horeca. Als je eens wat verderop wilt, is Alicante een aanrader. Deze plaats staat bekend om zijn Castillo de Santa Barbara. Maar ook de Santa Maria kerk, de kathedraal van Nicolás het Santa Faz klooster en het provinciaal archeologisch museum zijn zeer zeker een bezoek waard. Een dagtrip naar Elche is tevens de moeite waard. Deze stad, beroemd om zijn 200.000 palmbomen wer in de 10e eeuw bevolkt door Arabieren. Nog steeds tref je deze invloeden aan. Een wandeling door de vele parken is leuk om te doen, want deze zijn fantastisch aangelegd met bloemen en waterpartijen.

Een andere kustplaats is Guardamar del Segura. Deze stad heeft heeft een mooie boulevard met gezellige winkels. Ook een wandeling in het duinengebied en langs de kust is zeker de moeite waard. Wij hopen iedereen enthousiast te hebben gemaakt om eens te overwinteren in Spanje en kennis te maken met Santa Pola, het vissersdorpje waar massatoerisme (nog) niet in het woordenboek staat. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met fredniezink@hotmail.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen