Dark Mode On / Off

Overwinteren in Spanje ook voor mantelzorgers

Overwinteren Spanje | Aantrekkelijk vakantieland, ook voor mantelzorgers en mensen met beperkingen, tijdens de wintermaanden

Overwinteren kan op alle mogelijke manieren. Ontspannen reizen of verblijven in een appartement of hotel, zes maanden met de caravan op een camping aan een Spaanse costa.

De overwinteraar kan zich tegenwoordig heel wat permitteren. Genieten van de luxe in een hotel of appartement in een heerlijk klimaat aan de Costa del Sol. Voeg daar, voor sportievelingen, nog sportieve evenementen (Golf, Tennis, Paddle) aan toe en het is compleet. Met een Resort & Spa en vele faciliteiten is zo een nieuwe vorm van overwinteren ontstaan.

24 – uur een arts “stand-by”.

Luxe overwinteren, maar wat als je voor iemand moet zorgen of zelf zorg nodig hebt? Ook dit is in Spanje mogelijk. Er zijn (ont)zorg-programma voor wie dat nodig heeft. Vaak is er 24 – uur een arts “stand-by”.  Ontzorgprogramma’s,  stellen hulp behoevende mensen (kinderen en volwassenen) en hun partners / ouders / kinderen (mantelzorgers) in de gelegenheid om tijdens hun vakantie zowel samen als afzonderlijk activiteiten te kunnen ondernemen.

Hierbij wordt aan de zorgverlenende partners / ouders / kinderen (mantelzorgers) de mogelijkheid geboden om hun dagelijkse taken gedurende een of enkele dagdelen of dagen ‘over te dragen’. Deze dienstverlening wordt bijvoorbeeld aan mensen met een partner met de ziekte van Alzheimer of ernstige mobiliteitsbeperkingen geboden.

De zorg en activiteiten-begeleiding voor de partners, ouders of kinderen wordt dan overgenomen door Nederlandse deskundige medewerkers/sters (verzorgenden / verpleegkundigen / activiteitenbegeleiders). Wanneer u zorg nodig heeft liggen de tarieven in Spanje lager dan in Nederland. In Spanje zijn verschillende Nederlandse zorgaanbieders actief, je vindt ze door in Google te zoeken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen