Dark Mode On / Off

Portugal | Een fijn klimaat om te overwinteren

portugal

De herfst en de winter hebben hier een mild klimaat. Ideaal om te overwinteren

Portugal, een prachtig land met vriendelijke mensen, lekker eten en vooral ook veel zon. Niet voor niets gaan heel wat Nederlanders ieder jaar weer naar Portugal om hun vakantie te vieren.

Winter

Alhoewel de meesten in de zomerse tijd gaan, heeft een deel ook de herfst ontdekt als ideaal moment om nog even wat zon mee te pakken in Portugal. Want wanneer hier de wind giert en de regen ons leven teistert, is daar de zon nog volop aanwezig en overdag zelfs heerlijk warm. De vraag is dan ook gerechtvaardigd of het ook niet goed overwinteren is in de Algarve.

Temperatuur

Tijdens de wintermaanden ligt de doorsnee temperatuur in Portugal zo rond de 16, 17 graden, valt er zo nu en dan regen en zijn de avonden en nachten fris. Het is te vergelijken met de eerste helft van onze lente. Vergeleken bij de winterse vrieskou is dit wel een verschil in temperatuur van zo’n 20 graden. Daarnaast heb je er geen last van sneeuw of ijzel. Ideaal dus om te ontsnappen aan die wat depressieve, donkere tijd van het jaar. Wakker worden met de zon die binnen schijnt. Weliswaar met een vest aan, maar toch buiten kunnen ontbijten. De hele dag licht en zon. Wat wil een mens nog meer?

Overwinteren

Velen onder ons denken bij het overwinteren aan een periode van twee of drie maanden in het buitenland. Wat betekent dat men er van uit gaat dat dat iets is wanneer je gepensioneerd bent. Laat dat eens los en overweeg eens of een paar weken zon en licht niet gewoonweg goed voor je zijn. Denk eens aan een drie- of vierweekse vakantie aan het begin van het nieuwe jaar. Om even te ontsnappen aan dat miezerige, koude weer. Om zon te tanken. Feit is dat zij die dit doen minder tegen de winterperiode aan kijken en minder verkouden of ziek zijn.Zo’n kleine overwintervakantie zorgt er voor dat je die winter aan kunt en dat je je energiek voelt. Dat geldt zeker ook als je nog niet gepensioneerd bent, maar heel even aan dat slechte weer wilt ontsnappen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.