Dark Mode On / Off

Richt jouw ideale thuiskantoor in!

Steeds meer mensen kiezen er de laatste jaren voor om hybride of zelfs helemaal thuis te werken. Of dat nou is vanwege het gemak, wegens gezondheidsoverwegingen, omdat de fysieke werkplek te ver weg is of omdat je een zelfstandige bent met een kantoor aan huis; er zitten veel voordelen aan thuiswerken. Belangrijk is wel dat je thuis een prettig kantoor hebt om je werkzaamheden te doen. Om werk en privé gescheiden te houden kun je hier het best een aparte ruimte in huis voor inrichten. In dit artikel vertellen we je wat je niet mag vergeten bij het inrichten van jouw ideale thuiskantoor!

Een fijn bureau

Om productief te kunnen werken is een fijn bureau natuurlijk essentieel. Zorg ook dat dit bureau ten alle tijden netjes opgeruimd is, de troep op jouw bureau kan onbewust veel stress veroorzaken tijdens het werk. Investeer in een bureau met een ladeblok, zodat je werkgerelateerde papieren in een bureaulade kunt bewaren, waardoor ze niet door het hele huis slingeren. Investeer naast in een goed bureau ook in een fijne bureaustoel. Lekker zitten is essentieel om de werkdag door te komen zonder daarna met nek- of rugklachten te zitten.

Een gezellig kantoor

Een kantoor is natuurlijk louter bedoeld als functionele ruimte, toch loont het om ook dit vertrek in huis enigszins gezellig in te richten. Als jouw kantoor niets meer is dan een lege ruimte met een tafel, stoel en computer raak je al snel gedemotiveerd. Hang wat leuke schilderijtjes of foto’s aan de muur en zet een paar leuke accessoires in de vensterbank of op je bureau. Zolang het maar niet té rommelig wordt of afleidend werkt is een gezellig ingericht kantoor alleen maar beter voor de productiviteit.

Een gezond kantoor

Heb jij ook altijd last van hoofdpijn als je terugkomt van werk? Heel veel kantoorpanden hebben een slechte luchtkwaliteit. Hierdoor krijgen we tijdens het werk te weinig zuurstof, wat die nare hoofdpijn aan het einde van je werkdag veroorzaakt. Voorkom deze hoofdpijn in jouw eigen thuiskantoor door altijd te zorgen dat er genoeg zuurstof in de ruimte is. Dit doe je door jouw kantoor dagelijks even te ventileren; laat het raam elke dag een minuut of twintig open, ook in de winter. Daarnaast is het ook een goed idee om wat plantjes in je kantoor te zetten. Planten produceren verse zuurstof en zien er ook nog eens gezellig uit. Een win-win-situatie dus!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen