Dark Mode On / Off

Thuis auto wassen daalt in populariteit

zelf auto wassen niet populair

De auto thuis wassen is niet meer zo populair

Hoewel je in je jeugdjaren waarschijnlijk ook wel vaak een auto hebt gewassen, zeker als het ging om heitje voor een karweitje, blijkt dat we tegenwoordig toch liever maar naar de wasstraat gaan. Met name nu de vorstperiode even op zijn retour is staan we met zijn allen in de rij voor de wasstraat. De wasbedrijven melden dan een verdubbeling van het aantal klanten.

Thuis de auto wassen is niet langer meer een favoriete vrijetijdsbesteding. Tegenwoordig laat zo’n 64% zijn auto wassen in een autowasstraat. Vijf jaar geleden was dat nog ongeveer 50%. Het aantal keren dat we de auto wassen is wel bijna verdubbeld de laatste vijf jaar. Gemiddeld wassen we de auto nu tien keer per jaar.

Voor het milieu is het overigens een goede zaak dat we gebruik maken van een autowasstraat. Er wordt op die manier heel veel water bespaard. Als we allemaal de auto thuis zouden gaan wassen dan spoelen we zo’n 1,7 miljard liter kraanwater weg terwijl het water bij een professionele autowasstraat voor 80% wordt gerecycled.

Bron: Bovag

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.