Dark Mode On / Off

‘Thuis’ wint de titel voor Mooiste Boekomslag van 2023

Thuis wint prijs

Met meer dan 14 procent van de stemmen heeft het beeldverhaal ‘Thuis‘ van Mark Janssen de verkiezing voor het Mooiste Boekomslag van 2023 gewonnen. Het omslag is ontworpen door Marc Suvaal.

Op de tweede plaats eindigde ‘Aard van het beestje’ van Caspar Janssen, met ontwerp door Jan van Zomeren en illustraties van Margot Holtman. De derde plek ging naar ‘Koude soep’ van Annelies Verbeke, met een ontwerp van Joris De Raedt.

Dit jaar markeert de twaalfde editie van het Mooiste Boekomslag, een publieksprijs georganiseerd door Libris. Een aantrekkelijk omslag geeft vaak een indicatie van de inhoud van het boek, en daarom heeft Libris deze verkiezing in 2012 in het leven geroepen.

Lezers hadden de mogelijkheid om in de maanden december en januari te stemmen op hun favoriete omslag uit een lijst van 20 titels. Met hun stem maakten ze kans op een Boekenbon ter waarde van €50,-. In totaal hebben dit jaar meer dan 3300 lezers hun stem uitgebracht via Libris.nl. De oproep om te stemmen werd verspreid via Facebook, Instagram en de Libris-nieuwsbrief. Daarnaast werden uitgevers, schrijvers en vormgevers aangemoedigd om hun achterban te mobiliseren voor de stemming.

Marcel de Groot, Marketing Manager van Libris, benadrukte het belang van het winnen van de prijs: “Het winnen van deze prijs is de verdienste van zowel de vormgever, de auteur als de uitgever. Een winnend omslag werkt als een magneet in de boekhandel. Het valt op, raakt en verleidt. En zodra een klant het boek in handen neemt, is het bijna al verkocht.”

Jan Peter Prenger, inkoper bij Libris, voegde eraan toe: “Een goed boekomslag maakt een boek nog beter. Tenslotte is een boek meer dan alleen een stapel papier met tekst erop: boekomslag en vormgeving zijn onlosmakelijk verbonden met de inhoud.”

Thuis wint prijs

Vorige winnaars van het Mooiste Boekomslag

Eerdere winnaars van het Mooiste Boekomslag waren onder andere ‘Stoner’ (2012), ‘De Poolster’ (2013), ‘Alice in Wonderland’ (2014), ‘IJstweeling’ (2015), ‘Alleen op de wereld’ (2016), ‘Arabische sprookjes’ (2017), ‘Het mysterie van niks en oneindig veel snot’ (2018), ‘Salomons oordeel’ (2019), ‘Confettiregen’ (2020), ‘Noem geen namen’ van Astrid Sy (2021), en ‘November’ van Thomas Olde Heuvelt (2022).

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen