Dark Mode On / Off

Tien stations verhuren elektrische OV-fiets

Fietsen kost minder inspanning met een e-bike

Spoorwegen | Huur van elektrische fiets mogelijk

Legendarische wielrenners lanceren elektrische OV-fiets

NS OV-fiets is gestart met de verhuur van elektrische fietsen. Tot het einde van het jaar wordt met 100 elektrische OV-fietsen, verdeeld over tien stations, getest of deze fiets de reiziger kan verleiden om ook wat grotere afstanden vanaf het station per fiets te overbruggen. Door het bieden van meer comfort en gemak in het reizen vanaf het station, wordt het nog aantrekkelijker om de trein te nemen.

De fiets werd in het centrum van Utrecht geintroduceerd door de OV-fiets Wielerploeg, die speciaal voor deze gelegenheid is geformeerd. Wielerlegendes Hennie Kuiper, Peter Winnen, Jan Janssen, Henk Lubberding en Leo van Vliet maakten als eerste een proefrit, aan de kop van een peloton van 100 elektrische OV-fietsen tijdens een uniek criterium door de Utrechtse binnenstad. Voor het eerst haalde een wielerploeg nog helemaal fris de finish van een wielerronde.

De elektrische OV-fiets geeft een extra steuntje in de rug waarmee verder, makkelijker en comfortabeler gefietst kan worden. Ideaal voor afstanden die wat groter zijn, met tegenwind, in heuvelachtig landschap of met haast. Uit klantonderzoek is gebleken dat er concrete belangstelling bestaat voor het gebruik van de elektrische OV-fiets en dat abonnees behoefte hebben aan een fiets met versnellingen en handremmen. Bij de elektrische OV-fiets zijn deze wensen gecombineerd in een robuuste fiets, die speciaal is ontwikkeld voor de verhuurmarkt.

Tien huurlocaties

Vanaf 10 juni 2011 zijn op tien huurlocaties tien elektrische OV-fietsen beschikbaar. Utrecht vandaag het decor van de lancering is n van de steden waar de elektrische OV-fiets gehuurd kan worden. Daarnaast is de elektrische OV-fiets beschikbaar in Breda, Den Haag, Eindhoven, Gouda, s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Nijmegen, Maastricht en Rotterdam. De diverse overheden hebben hun steentje bijgedragen aan de introductie van de elektrische OV-fiets: Wethouder van Verkeer in Utrecht Frits Lintmeijer: De elektrische OV-fiets is een echte aanwinst voor onze bezoekers. Utrecht kiest voor schoon vervoer, fiets en OV. De elektrische OV-fiets past prima in dit streven. Bezoekers kunnen comfortabel, duurzaam en sneller reizen van deur-tot-deur.

Vrijheid en flexibiliteit

Met de introductie van de elektrische OV-fiets biedt NS haar klanten een extra keuze voor het laatste stukje van de reis. NS brengt de reiziger graag van deur-tot-deur. Met de OV-fiets, elektrische Scooter en de elektrische OV-fiets bieden wij onze klanten een compleet aanbod voor het laatste stukje van hun reis, zegt Kaj Mook, directeur van NS OV-fiets. Deze fiets maakt het mogelijk om met een lichte inspanning een grotere afstand te overbruggen. Zo wordt elke bestemming in Nederland bereikbaar met de combinatie van trein en fiets. Gezien de groei van het gebruik van elektrische fietsen verwachten we dat Nederland nu klaar is voor de elektrische OV-fiets.

Pilot

De introductie van de elektrische OV-fiets is de start van een pilot van zes maanden. Tijdens deze pilot kunnen alle OV-fietsabonnees de elektrische OV-fiets een keer uitproberen voor de prijs van een gewone OV-fiets. Dus voor slechts 3,- kunnen ze een dag een proefrit maken. Vervolgens ontvangen de abonnees per mail een uitnodiging om deel te nemen aan een enquete. Want tijdens de pilot wordt onderzocht hoeveel animo er voor de elektrische OV-fiets is en wat de behoeftes en wensen van huurders zijn. Op basis van het gebruik en de beoordeling door abonnees wordt besloten of de elektrische OV-fiets op meer huurlocaties zal worden aangeboden. De elektrische OV-fiets is te huur met een OV-fiets abonnement, dat verkrijgbaar is via www.ov-fiets.nl , n met mobiliteitskaarten als de NS Business Card en de Mobility Card. De reguliere huurprijs van de elektrische OV-fiets is 7,50 per dag.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen