Dark Mode On / Off

Vakantiewoning huren bij Staatsbosbeheer

Heb je zin in een vakantie in eigen land, maar geen trek in een stedentrip? Dan is een vakantiewoning huren bij Staatsbosbeheer misschien wel iets voor jou.

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, en de12Landschappen verhuurt onder de naam “Buitenleven”  100 vakantiewoningen aan. Deze vakantiewoningen bevinden zich in de mooiste natuurgebieden van Nederland. De voormalige dienstwoningen en pachtboerderijen zijn allemaal omgebouwd tot vakantiewoning nadat deze niet meer bewoond werden door boswachters en doordat kleine boeren zonder opvolgers, stopten met hun bedrijf.

De drie natuurorganisaties gebruiken de opbrengsten uit de verhuur weer om de natuur te beschermen door middel van aankoop van nieuwe natuurgebieden en voor het onderhoud van de bestaande terreinen. Elke vakantiewoning heeft een geheel eigen uitstraling, passend in de omgeving. In en buiten de woning werden veel producten van hout gebruikt. En wil je gebruik maken van de openhaard, dan kan dat zelfs met hout uit eigen bos.

Vakantiewoning huren bij Staatsbosbeheer
Vakantiewoning huren bij Staatsbosbeheer

 Op zoek naar rust in de vakantie. Overweeg dan eens het huren van een vakantiewoning op het landgoed Slangenburg, verstopt in het glooiende landschap van de Achterhoek of in een oude boswachterswoning op een rustige plek in het bos nabij Renkum? Allemaal unieke locaties voor een vakantie in de natuur.

Wakker worden in de boswachterswoning

Wat denk je van wakker worden in een boswachterswoning die midden in het bos staat? ‘s Morgens wakker worden en door het slaapkamerraam kijkend ervaar je al direct de natuur. Rust en privacy staan hier voorop. Of misschien wil je wel een keer voelen hoe het is om kasteelheer te zijn. Dan kun je kiezen voor een van de Buitenbeentjes. Deze zijn altijd gesitueerd op een unieke plek in de natuur maar dan in combinatie met cultuur. Een paar dagen er helemaal tussen uit is vaak al weer genoeg om helemaal op te laden. De meeste vakantiewoningen zijn dan ook al te huur voor twee nachten.

Meer info: www.buitenlevenvakanties.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.