Dark Mode On / Off

Voorkomen en bestrijden van zilvervisjes

Zilvervisjes | Meestal voorkomend in vochtige ruimten.

Ineens kom je ze tegen. Kruipende beestjes, zilverachtig van kleur en met een vorm die wel iets op een vis lijkt: Zilvervisjes. De ‘beestjes’ zijn ongeveer 2 cm lang en verstoppen zich graag in kieren en naden. Met name in de donkere, vochtige ruimten voelen ze zich opperbest thuis. Blijft er wat water staan in de badkamer na het douchen of in bad of er druppelt ergens een kraan, dat zijn de kenmerkende plaatsen waar de zilvervisjes zich graag ophouden. Ook de wasmand waar misschien een beetje vochtig wasgoed in ligt of tussen de vochtige oude kranten, allemaal uitstekende plekjes voor zilvervisjes.

Het beste is om je huis een grondige schoonmaakbeurt te geven. Ga de woning grondig luchten, verhoog de temperatuur in huis en zorg dat er voldoende licht binnenkomt. Zilvervisjes kunnen heel goed van de ene woning naar de andere via kieren en leidingen in huis. Informeer eens of de buren ook iets is opgevallen. Zijn ook daar zilvervisjes aanwezig dan heb je ze zelf ook zo weer terug. In dat geval zit er niets anders op dan: samen aan de slag. In tegenstelling tot papiervisjes richten zilvervisjes niet erg veel schade aan.

Bron: Yunomi

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen