Dark Mode On / Off

Wat zijn de verschillen tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en CAR verzekering?

Ben je net begonnen met ondernemen en heb je te horen gekregen dat je moet kijken naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? De verzekeringen zijn essentieel om jouw onderneming goed te beschermen. Bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorg je er namelijk voor dat de schadeclaims die binnenkomen door de schade of het letsel aan derden door bedrijfsactiviteiten gedekt worden. Wel zo belangrijk om te voorkomen dat jouw bedrijf in de financiële problemen komt. Deze verzekering dekt uitsluitend de schadeclaims die voortvloeien uit ongelukken, nalatigheid of fouten in jouw dienstverlening. De verzekering dekt meestal schade aan eigendommen van derden, lichamelijk letsel, en andere financiële verliezen die het gevolg zijn van jouw bedrijfsactiviteiten.

 

Claims voor ongevallen op de werkvloer

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering richt zich op de schadeclaims die tegen jouw bedrijf zijn ingediend. De ongelukken moeten tijdens het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten zijn voorgevallen om de claim te laten gelden. De verzekering richt zich echter niet tot individuen. Mocht je een professional zijn die adviezen geeft en van hieruit financiële schade geeft aan klanten, dan is de beroepsaansprakelijkheid een betere keuze. Voor alle andere gevallen kan de bedrijfsaansprakelijkheid jouw redder in nood zijn. Na het indienen van een schadeclaim door een klant wordt alles achter de schermen voor jou afgehandeld. Je kan met een gerust hart de werkzaamheden voortzetten en weet dat de klant krijgt waar hij recht op heeft. Jouw bedrijfsvermogen kan onaangetast blijven als je de verzekering inschakelt voor de problemen die zijn ontstaan.

 

Een verzekering speciaal voor de bouw

Als je als professional in de bouw werkt, heb je niet alleen te maken met de bedrijfsaansprakelijkheid. Je hebt dan namelijk een CAR verzekering nodig. Deze verzekering staat voor Constructie Allrisk en is een verzekering die vooral voor de bouwsector is ontworpen. Als je betrokken bent bij de bouw van gebouwen of infrastructuur, dan is dit de verzekering waar je bij moet zijn. Deze biedt namelijk dekking voor schade aan het bouwproject zelf, inclusief materiaal, apparatuur en de bouwplaats als geheel. Mocht er brand uitbreken waarbij de bouwmaterialen worden verwoest, hoef je niet bang te zijn dat je alle reparaties en vervangingen zelf moet bekostigen. Je kan de verliezen dus dekken en het project voortzetten zonder financiële tegenvallers.

 

Beide verzekeringen voor professionals een vereiste

Maar wat zijn dan de wezenlijke verschillen tussen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een CAR verzekering? Dit ligt voornamelijk bij waar ze op gericht zijn. De bedrijfsaansprakelijkheid beschermt jou tegen de aansprakelijkheid voor schade aan derden, terwijl de CAR gericht is op het beschermen van jouw bouwproject en de materialen die hiervoor nodig zijn. Mocht je dus een bedrijf hebben in de bouw, dan is het aan te raden om beide verzekeringen af te sluiten. Je bent hierdoor volledig gedekt en hoeft je geen zorgen te maken om de projecten die nog op de planning staan. Je wekt er ook meer vertrouwen bij de klant mee, omdat zij weten dat ze gedekt zijn in het geval van problemen tijdens de uitvoering van het project.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen