Dark Mode On / Off

Welke voordelen heeft bijscholen op latere leeftijd?

Bijscholing voor 50-plussers

Eenmaal boven de vijftig blijkt het regelmatig lastig te zijn om een nieuwe baan te vinden. Voor een bedrijf is het vaak minder interessant om een ouder personeelslid aan te nemen, daar deze duurder is. Aan de andere kant heb je als vijftiger ontzettend veel werkervaring. Ervaring die van pas kan komen om een werkgever naar een hoger niveau te tillen. Wanneer deze ervaring als onvoldoende wordt ingeschat door werkgevers, kun je jezelf bij laten scholen. Er zijn verschillende opleidingsinstituten die kortlopende opleidingen aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de NCOI opleidingen. Ook LOI en NTI zijn organisaties die mogelijk interessant kunnen zijn. 

Je kennis vergroten om aantrekkelijker te zijn voor werkgevers 

Een van de belangrijkste voordelen van jezelf bijscholen op latere leeftijd, is het feit dat je jezelf op deze manier aantrekkelijker maakt voor een potentiële nieuwe werkgever. Des te meer kennis je op zak hebt, des te breder ben je inzetbaar binnen de organisatie. Mocht je op positie X niet meer nodig zijn, dan kan een werkgever je naar positie Y verplaatsen door de kennis die je hebt opgedaan tijdens een opleiding. Zo vind je sneller een nieuwe baan, ook als je de vijftig inmiddels gepasseerd bent. 

Jezelf omscholen voor een baan die je echt leuk vindt 

Niet alleen uit noodzaak kan omscholen een goede optie zijn. Denk ook aan de situatie waarbij je in de jaren voor je pensioen werk wilt uitvoeren wat je echt leuk lijkt. Wellicht heb je vroeger als kind altijd een baan voor ogen gehad, maar die uiteindelijk nooit weten te bemachtigen. Door je op latere leeftijd om te laten scholen heb je die mogelijkheid alsnog. Het volgen van een opleiding bij een opleidingsinstituut als NCOI, LOI of NTI kan je hierbij helpen. De opleidingen worden vaak als zeer prettig en leerzaam ervaren, bekijk de NCOI reviews maar eens.  

Budget van de werkgever om je bij te laten scholen 

Een derde reden om bijscholing te overwegen, is het feit dat werkgever hier vaak budget beschikbaar voor stellen. Het biedt je de kans om kennis over onderwerpen waar je nog te weinig over weet te verbeteren. Dit maakt het makkelijker om je dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Het is niet onlogisch dat je op latere leeftijd niet op de hoogte bent van de laatste trends. Met bijscholing werk je de kennis over belangrijke onderwerpen bij. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.