Dark Mode On / Off

3 tips om je relatie spannend te houden

3 tips om je relatie spannend te houden

Wanneer je lang genoeg samen bent, ken je elkaar goed en weet je precies wat je van de ander kunt verwachten. Je kunt van elkaar op aan en weet bijna elke vraag over de ander te beantwoorden. Soms komt het dan voor dat de relatie minder spannend aanvoelt dan voorheen. Spanning zorgt voor een vonk die cruciaal is in een gezonde relatie. Je blijft elkaar namelijk verrassen, waardoor je niet verveeld kunt raken. Met de drie tips in dit artikel, weten jullie de relatie spannend te houden.

Maak contact

Zorg ervoor dat je met elkaar blijft praten. Niet alleen over wat je overdags hebt gedaan, maar juist ook over jullie wensen, dromen, zorgen en onzekerheden. Hierdoor blijven jullie naar elkaar luisteren en krijgen jullie niet last van de dagelijkse sleur. Ook fysiekcontact is belangrijk. Je raakt elkaar namelijk meer aan wanneer je nog niet zo lang samen bent. Je wilt elkaars lichaam namelijk beter leren kennen, aan elkaars aanraking wennen en de vonk voelen die kleine aanrakingen creëert. Juist door dit te blijven doen, zorg je voor meer spanning in jullie relatie.

Blijf ontdekken

Het is belangrijk om met elkaar nieuwe ontdekkingen te doen. Dit kan op verschillende manieren. Probeer bijvoorbeeld nieuwe gerechten uit of ga eens minigolven. Je ziet elkaar dan namelijk in een andere setting en leert meer over elkaar. Ook in bed kun je nieuwe dingen uitproberen. Kijk eens naar nieuwe posities of voeg iets toe tussen de lakens. Je kunt online samen bij een sex shop shoppen en kijken wat er allemaal te doen is in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je samen de mogelijkheden bespreekt en maak niet zelfstandig keuzes. Dit kan namelijk je partner afschrikken.

Tijd voor elkaar

Je brengt veel tijd met elkaar door, maar doet dit vaak onbewust. Je vindt het namelijk ‘normaal’ om tijd met elkaar door te brengen tijdens het diner, in bed en op de bank. Echter maken mensen vaak geen tijd vrij om bewust iets met elkaar te doen. Je kunt bijvoorbeeld een hele avond samen op de bank tv-kijken en eigenlijk geen tijd met elkaar doorbrengen. Zorg er daarom voor dat je samen afspreekt om dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld samen ergens heen gaan of wandelen, maar kunt ook afspreken om ’s avonds rond een bepaalde tijd een drankje met elkaar te doen. Zet dan natuurlijk de tv uit en maak het samen gezellig.

 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen