Dark Mode On / Off

4 leuke en originele groepsuitjes in de zomerperiode

In de zomerperiode hebben de meeste mensen wel minimaal een paar weekjes vakantie. Het ideale moment dus om de familie of vrienden weer eens bijeen te roepen en iets leuks te ondernemen met z’n allen. Klaar met die eeuwige barbecues? Wij geven je in dit artikel vier opties voor een iets origineler groepsuitje deze zomer!

Boek een djembé-workshop op locatie

Niets haalt de zomerse sferen meer naar boven dan een lekker drankje onder begeleiding van djembé-geroffel. Hoe leuk is het dan om de djembé zelf te leren spelen? Je kunt vaak al vanaf vijf personen een djembé workshop boeken en dat kan ook nog eens op elke gewenste locatie. Dit is super leuk om te doen met een groep vrienden of met de al wat oudere familie. Spreek in de middag vast af, leer gezamenlijk de djembé te bespelen, luister naar elkaars muziek en steek na de workshop de barbecue lekker aan. Dan heb je pas echt het ultieme zomergevoel te pakken!

Geef je op voor een kookworkshop

Samen koken verbindt. Een kookworkshop is dus super leuk om te doen met mensen die je al een tijdje niet meer gezien hebt. Kookworkshops worden in alle soorten en maten door het hele land aangeboden. Extra leuk voor mensen die niet op vakantie gaan; je kunt immers een kookworkshop boeken met de keuken van jouw favoriete vakantieland. Italiaanse kookworkshops zijn erg populair, maar verdiep je ook eens in Aziatische of Zuid-Amerikaanse keuken! Na de workshop volgt natuurlijk het leukste: alles samen lekker op eten!

Ga het bos in met de boswachter

Ook dit vergt even wat speurwerk over waar en wanneer, maar de meeste bossen bieden eens in de zoveel tijd wel een groepswandeling met de boswachter aan, leuk, gezellig, leerzaam en lekker in de buitenlucht. Vaak is dit vroeg in de ochtend of juist laat in de avond (vleermuizen en uilen spotten!) Een heel leuk uitje dus voor een groep natuurliefhebbers, maar ook voor families met kinderen!

Bezoek een openluchtmuseum

Openluchtmusea zijn ontzettend leuk om te doen met de familie. Het is de ideale combinatie van cultuur snuiven en in de buitenlucht zijn. Voor kinderen zijn er vaak leuke spellen en workshops te doen, zeker in de zomer! Ideaal om de familie na een druk school- en werkjaar weer bij elkaar te brengen! Er is in een openluchtmuseum immers voor iedereen wel wat wils. Kortom: trommel je vrienden, familie of collega’s bij elkaar en ga er op uit!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen