Dark Mode On / Off

Daar komen de kazen

Kaas wordt niet alleen van koemelk gemaakt maar ook van schapen- en geitenmelk.

Vooral kaas van koemelk is geschikt voor langere rijping. Het ras van de koe is van invloed op de smaak (wereldwijd zijn er wel veertig rassen). De grootste melkproducent is de Holsteiner-Frieslan (60%), steeds meer boeren kiezen echter voor een ander ras zodat hun kaas een eigen identiteit krijg.

Schapenkaas is niet echt in trek, het heeft een scherpe smaak en de smaak bekoort dan ook alleen de echte liefhebber.

De afname van geitenkaas groeit nog steeds. In geitenkaas zitten minder trichlyceriden en daardoor wordt het vet in de kaas sneller afgebroken, hierdoor rijpt de kaas in kortere tijd. Tijdens de rijping onstaat ook diacetyl of butaan. Dit geeft de zo herkenbare geur aan geitenkaas. De geur van zweetvoeten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.