Dark Mode On / Off

Water drinken is altijd goed

We verliezen veel water dus moeten we ook veel water drinken

Als er uit ons lichaam te veel vocht verdwijnt, dan krijgen we dorst. Het is dus een soort waarschuwingssysteem dat ons verteld dat we iets moeten gaan drinken. Water drinken is voor ons lichaam erg belangrijk, we bestaan voor ongeveer 60 a 70 procent uit water. Omdat we als gevolg van transpiratie, plassen en door onze ademhaling veel water verliezen moeten we ook regelmatig water innemen. We kunnen het langer zonder eten volhouden dan zonder water.

Nemen we niet genoeg water tot ons dan wordt het bloed al snel dikker en ontstaan er problemen. Wanneer je twee dagen niets te drinken zou hebben dan raak je verward, de hartslag versneld en je krijgt een blauw aanlopende huid. Wacht niet af tot je dorst krijgt maar drink gedurende de dag regelmatig water. Vaak hoor je anderhalve liter per dag maar dat is een gemiddelde. Tijdens sport of wanneer het warm is of koorts hebt, dan transpireer je meer en heb je ook meer water nodig.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.