Dark Mode On / Off

Alternatief voor airco | Een ventilator

Ventilator goed alternatief voor airco

Een alternatief voor een airco is het gebruik van de veel goedkopere ventilator. De ruimte waarin de ventilator staat wordt dan wel niet gekoeld maar het geeft wel een aangenaam briesje. Wist je dat de ventilator ook wel enigszins de ruimte kan verkoelen? Neem dan een plastic fles en vul deze met water. Leg deze een hele nacht in de vriezer en plaats deze de volgende dag met bevroren water voor de ventilator.

Om de temperatuur binnenshuis niet te ver op te laten lopen kun je binnen-zonwering plaatsen. Dat houdt ongeveer 35 a 65% van de warmte-energie tegen. Plaats je echter buitenzonwering dan scheelt dat al gauw tussen de 85 en 90% aan warmte-energie. Bij hoge temperaturen is het verstandig om ramen, deuren en gordijnen dicht te laten totdat het buiten is afgekoeld.

Moet je de tuin nog aanleggen of wil je die opnieuw aanleggen, denk dan eens aan het planten van enkele bomen. Ze zorgen voor een heerlijk schaduwrijk plekje. Een ander alternatief is ’ glasfolie’. Het houdt wel de warmte tegen en je krijgt toch voldoende licht binnen en je kunt er evengoed door kijken.

Heb je de meeste maatregelen wel getroffen tegen zonnige en warme dagen maar je bent nog niet helemaal tevreden dan blijft er altijd nog de oosterse waaier die ook voor verkoeling kan zorgen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.