Dark Mode On / Off

Computer voor ouderen

Een computer met gemakkelijk te bedienen apparatuur voor de meestvoorkomende handelingen op het internet.

Voor de iets ouderen onder ons die ook graag een beetje internetten is er de SIM PC. Een computer met gemakkelijk te bedienen apparatuur. Speciaal gemaakt voor diegene die internet, e-mail, online bankieren en op eenvoudige wijze foto s beheren voldoende vindt. De pc maakt geen gebruik van ”windows” wat voor sommigen ingewikkeld lijkt. De gebruiker opent een scherm tegelijk waardoor het overzichtelijk blijft. Een rij knoppen onder in het scherm zijn voor het snel schakelen tussen verschillende applicaties. Alle functies staan na het opstarten op het scherm.

Geen Engelse termen en grotere letters maken het navigeren eenvoudig. Men kan niet zelf software installeren wat ook de veiligheid en het gemak ten goede komt. De sim PC draait onder Linuxbesturingsprogramma en heeft geen harde schijf. De computer legt via internet contact met een locale server.

Daarop worden de documenten, foto’s en e-mail bewaard. Om alles soepel te laten verlopen wordt een breedbandverbinding aangeraden. De sim PC werkt in combinatie met een jaarabonnement van 10 euro per maand. Daarbij komen dan nog de kosten voor een internetabonnement.Inmiddels is ook KPN overgegaan in zijn Primafoon-winkels met het verkopen van computerdiensten die speciaal voor ouderen zijn bedoeld zoals de Simpc.

KPN richt zich op de verkoop van een ADSL abonnement in combinatie met dienstverlening voor de sim pc. Dit kost 30 euro per maand.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen