Tennis, doe net als iedereen: geef je op en doe mee
In de 11e eeuw speelde men het kaatsspel Jeu de Paume. Een bal die met haar was gevuld sloeg men weg met de palm van de hand. Het spel werd vooral bij de adel een zeer geliefde bezigheid en al snel speelde men het in geheel West-Europa. De eerste tennisbaan in Nederland werd rond 1500 aangelegd door de landsheer van de Nederlanden, Philips de Schone. Achter de Ridderzaal liet hij een baan aanleggen waar later ook veel Oranje-prinsen een balletje hebben geslagen. Het huidige tennisspel is rond 1875 geintroduceerd door een Engelse majoor en twee jaar later, in 1877, was de allereerste editie van Wimbledon een feit. In meerdere badplaatsen, luxe hotels, casino’s en op tennisbanen, werd in de beginjaren van de sport in Nederland vooral het lawn tennis beoefend.
Tennis toegankelijk voor iedereen
Gelukkig is tennis nu toegankelijker dan ooit en zijn er al meer dan 1 miljoen mensen die met grote regelmaat een balletje slaan op een van de vele tennisbanen die ons land rijk is. 560.000 van hen hebben zich als lid aangemeld bij een KNLTB-tennisvereniging. Dat tennis is uitgegroeid tot tweede georganiseerde sport in Nederland is met name dankzij de laagdrempeligheid, dat het gezellig is en dat je kunt spelen waar en wanneer je maar wilt. Het blijkt ook nog eens de gezondste sport te zijn die je een heel leven lang kunt beoefenen.
Iedereen is welkom en kan meedoen
Het spelen van tennis is niet aan leeftijd gebonden, ook afkomst en geslacht zijn niet van belang. Wie al lang overweegt om eens te gaan tennissen is van harte welkom bij een van de vele tennisverenigingen die ons land rijk is. Sportiviteit is een van de belangrijkste kenmerken van tennis. Op de baan probeert men zijn tegenstander te verslaan maar na afloop volgt het handen schudden, meestal gevolgd door een gezamenlijk drankje op het terras.
Tennis ook geliefd bij 50-plussers
Tennis kan overal en door iedereen gespeeld worden, op de baan, wanneer je op vakantie bent, op scholen en zelfs op straat. Veel verenigingen organiseren ieder voor zich toernooien en competities. Het staat iedereen vrij om hier wel of niet aan mee te doen. Wie nog nooit de sport heeft beoefent kan beginnen met een aantal lessen die door de vereniging wordt aangeboden. In redelijk korte tijd leer je hier de meest belangrijke technieken. Ook bieden veel verenigingen aparte 50+ clubs aan waar je vaak met leeftijdsgenoten, op een gezellige en sportieve manier, een balletje kunt slaan. Informeer eens bij jou in de buurt naar alle mogelijkheden en doe net als iedereen: Doe mee!