Dark Mode On / Off
Airborne Wandeltocht

Airborne Wandeltocht | Jaarlijkse Herdenkingstocht Oosterbeek

De Internationale Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is een herdenkingswandeltocht in het kader van de Slag om Arnhem September 1944. De gestage groei in de afgelopen jaren heeft de wandeltocht het predicaat ‘grootste eendaagse wandeltocht van de wereld opgeleverd’. Jaarlijks nemen ruim 33.000 wandelaars uit zo’n twintig verschillende landen deel.

De vier routes van 10, 15, 25 en 40 km leiden de wandelaars langs markante plekken uit de septemberdagen van 1944, zoals de dropzones op de Ginkelse en Renkumse Heide, de Westerbouwing, de Airborne begraafplaats en het Airborne Museum ‘Hartenstein’. Dit voormalige hotel fungeerde als hoofdkwartier van de 1e Britse Airborne divisie. Het museum is ook in de middag van de wandeldag geopend en biedt jong en oud een indrukwekkende kijk op het verloop van de Slag om Arnhem.

Het start en finishterrein sportpark Hartenstein is gelegen aan de J.J. Talsmalaan in Oosterbeek, op loopafstand van het NS station Oosterbeek.

Startkaarten kunnen besteld worden via de website Klik Hier, waarop ook alle actuele informatie terug te vinden is.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen