Dark Mode On / Off

Alles wordt duurder: 5 tips om eenvoudig te besparen

De prijzen blijven maar stijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de supermarkten, waar u voor de boodschappen gemiddeld 13% meer mag afrekenen dan een jaar geleden. Op jaarbasis loopt dit behoorlijk op. En het vervelende is dat de prijsstijgingen er in vrijwel elke sector zijn. In het hoogseizoen op vakantie gaan is nauwelijks nog te betalen. Het zou terecht zijn om daarover te blijven klagen, maar veel schiet u daar niet mee op. U heeft een stuk meer aan de 5 bespaartips uit dit artikel.

Begin met de kleinste besparingen

U bent geen kabinet dat miljoenen moet bezuinigingen. Juist in de kleine besparingen valt een hoop te winnen. Neem bijvoorbeeld inkt om te printen. Hierin kunnen flinke prijsverschillen zitten. Online zijn ook een hoop goede en voordelige alternatieven te vinden. Epson inkt is daar een voorbeeld van. Het is voordelig en de kwaliteit is top. Voor u een mooie manier om te besparen. En een bijkomend voordeel is dat u uw geld terugkrijgt als u niet tevreden bent.

Koop lokaal en op de markt

Lokale producten zijn niet alleen lekkerder en beter voor gezondheid en milieu, maar vaak ook goedkoper. Groente en fruit van de markt is bijvoorbeeld een stuk voordeliger. De prijzen van vlees liggen hoog, ook in de supermarkt. Daarom kunt u net zo goed bij de lokale boer kopen. Veel goedkoper zal dit niet zijn, maar wel lekkerder en gezonder. Bij de boodschappen is het een eeuwige zoektocht naar een middenweg tussen duurzaam en gezond aan de ene kant en de prijs aan de andere kant. De markt is de beste oplossing.

Koop schoonmaakazijn

Schoonmaakmiddelen zijn duur. Een uitzondering vormt schoonmaakazijn. Dit wordt bijna weggegeven, ook in de supermarkt, terwijl het ontzettend handig is. Azijn helpt tegen kalkaanslag en vieze geuren. Het schijnt trouwens ook een middel tegen voetschimmel te zijn. Met schoonmaakazijn kunt u ook uw ramen zemen.

Houd een maand alle kosten bij

Dat het leven duurder is geworden, weet iedereen wel. Alleen hoeveel duurder? Dat is uiteraard voor iedereen verschillend. Daarom is het slim om een maand lang bij te houden wat u allemaal uitgeeft. Daarbij gaat het om alle kosten, dus niet alleen van uw boodschappen, maar ook de vaste lasten en zaken zoals een krantenabonnement. Aan het einde van de maand kunt u mooi inzien waar de knelpunten zitten en daar de juiste conclusies aan verbinden. Dit kan zijn dat u anders boodschappen moet gaan doen of dat u uw krantenabonnement op moet zeggen.

Rijd verstandig en langzaam

Houdt u van doorrijden? Dan kunt u daar maar beter mee stoppen. Niet alleen om boetes te voorkomen, maar vooral om brandstof te besparen. Het is een stuk voordeliger om 80 kilometer per uur te rijden. Daarmee bespaart u 10 tot 15% op de brandstof. Natuurlijk gaat het langzamer, maar alles voor de winst in de portemonnee. En als u vaak na 19:00 uur op de weg zit, kunt u beter 110 per uur dan 130 rijden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen