Dark Mode On / Off

Beginnen met handelen in cryptovaluta

handelen in crypto

Het handelen in virtuele valuta is een spannende bezigheid die als je het slim aanpakt ook heel lucratief kan zijn. En het handelen is niet alleen voorbehouden aan experts, want een handelsbeurs als Bitvavo heeft speciaal voor starters een eenvoudige online omgeving waar je kunt beginnen met handelen zonder dat je enorm veel voorkennis hoeft te hebben. 

In dit artikel leggen we uit hoe het handelen in crypto valuta in zijn werk gaat op Bitvavo.

Bitvavo, een echt Nederlands handelsplatform

Bitvavo is een Nederlandse crypto beurs die in 2017 werd opgericht als kleine startup in Amsterdam. Binnen zeer korte tijd is het platform mede door zijn servicemogelijkheden ongekend populair geworden en is het uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse handelsplatformen voor crypto valuta. Het platform heeft een redelijk groot handelsvolume en op moment van schrijven kun je er in meer dan 170 crypto valuta handelen. Maar wat vooral voor ze spreekt is hun gebruiksvriendelijke en toegankelijke interface. 

Een zeer gebruiksvriendelijke interface voor de beginnende crypto handelaar

Bitvavo staat bekend om zijn heldere en gebruiksvriendelijke interface. En speciaal voor degenen die willen gaan beginnen met handelen in crypto valuta heeft Bitvavo een basic interface ontwikkeld waar je als beginner op je eigen tempo kennis kunt maken met de crypto handel. Deze interface heeft beperkte functionaliteiten waardoor je niet geïntimideerd raakt door alle handelsmogelijkheden en je rustig vertrouwd kunt raken met het in- en verkopen van crypto valuta. Voor ouderen die wat meer tijd nodig hebben om een en ander te doorgronden heeft Bitvavo waarschijnlijk zelfs de meeste laagdrempelige interface, in vergelijking met alle andere cryptobeurzen. Ben je al wat meer vertrouwd met crypto handel en wil je meer mogelijkheden, dan schakel je eenvoudig over naar de standaard interface waar je een overzichtelijk orderboek en diverse hulpmiddelen voor technische analyse kunt vinden. Naast de desktop interface kun je met de handige mobiele app ook via Android- als iOS-apparaten op je Bitvavo account. 

Handelen in crypto valuta op Bitvavo voor beginners in een notendop

Handelen in crypto valuta is een actievere bezigheid dan wanneer je erin zou investeren. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoins koopt als investering dan doe je dat met het oog op de lange termijn. Handelen speelt zich daarentegen af op de korte termijn, en ben je actief bezig met het kopen en verkopen van verschillende virtuele valuta. Wanneer je wilt gaan beginnen met handelen op een crypto handelsplatform als Bitvavo moet je eerst een account aanmaken. Vervolgens moet je geld op dat account storten om crypto valuta mee te kunnen kopen. Dat hoeft niet meteen een heel hoog bedrag te zijn, want je kunt in principe al vanaf € 1, – beginnen met handelen op Bitvavo. Een enorm startkapitaal om te beginnen met crypto handel is dus niet nodig. Je kunt als je geld hebt gestort beginnen met het kopen van valuta, en je kunt er ook valuta verkopen, inwisselen voor andere crypto valuta of terug wisselen naar Euro’s. 

De crypto valuta waar je in kunt handelen op het handelsplatform Bitvavo

Er is genoeg te kiezen als je wilt gaan handelen op Bitvavo, want je kunt op dit moment meer dan 170 verschillende crypto valuta kopen en verkopen. Uiteraard kom je er de bekende cryptomunten als Bitcoin, Litecoin en Ethereum tegen, maar ook minder bekende munten met vreemde namen als Polkadot, Komodo, Aave en Aragon. Op de website kun je onder de tab Koersen alle valuta met hun actuele handelswaarde vinden waar op dit moment in gehandeld wordt. Bitvavo heeft daarnaast per crypto een aparte pagina aangemaakt waar je de actuele koersen, markttrends en andere informatie kunt vinden die je helpen om zo goed mogelijk handelsbeslissingen te nemen.

Veilig je cryptomunten in een crypto wallet bewaren op Bitvavo

Wanneer je je eerste aankoop hebt gedaan op Bitvavo moet je ook veilig deze crypto munten kunnen bewaren. Bij Bitvavo krijg je daarvoor een handige digitale portemonnee op het moment dat je een account aanmaakt. Alle verschillende virtuele valuta die je op Bitvavo koopt kun je in deze crypto wallet op een veilige manier opslaan. Nu is een crypto wallet erop ontworpen om zeer veilig te zijn, maar vergeet niet dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor het beveiligen van je eigen account. Bedenk dus een sterk wachtwoord en laat het niet ergens rondslingeren. En maak altijd gebruik van de twee factor authenticatie die Bitvavo aanbiedt.

Op Bitvavo geld verdienen aan cryptomunten waar je even niets mee doet 

Heb je crypto valuta gekocht waar je even niets mee doet, dan is het een idee om aan ‘staken’ te beginnen. Staken kun je tot op zekere hoogte vergelijken met geld op een spaarrekening zetten en er rente over ontvangen. Ook met cryptovaluta waar je even niets mee doet kun je op eenzelfde makkelijke manier toch geld verdienen. En je hoeft niet bang te zijn dat je de munten kwijtraakt, want ze blijven gewoon in je bezit. Je stelt ze alleen voor een bepaalde periode beschikbaar voor ‘staking’. Bitvavo biedt voor verschillende valuta de optie aan om te staken, je hoeft dan alleen de ‘opt-in’ -functie in te schakelen op je dashboard. Het kost je dus nagenoeg geen moeite om extra geld te verdienen aan je crypto munten. 

Veilig beginnen met handelen in crypto valuta op Bitvavo

Bitvavo bestaat misschien pas sinds 2017, maar het handelsplatform heeft inmiddels bewezen dat je er veilig kunt handelen. Bitvavo heeft bijvoorbeeld veel gedaan om persoonlijke gegevens en tegoeden van hun klanten te beveiligen. Ze hebben ook een groot deel van hun digitale activa is extern opgeslagen in zogenaamde ‘cold wallets’. Je kunt dat vergelijken met een harddisk die je op een fysieke plaats in een kluis bewaart zodat hackers geen kans krijgen de activa te stelen. Bovendien kun je ervan uitgaan dat het een betrouwbaar handelsplatform is, want Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en ook lid van Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland (VBBN). Deze vereniging zorgt ervoor hun leden de regels aangaande handel in crypto valuta strikt opvolgen. 

Bitvavo, de ideale plek om te starten als beginnende crypto handelaar

Wil je starten met het handelen in crypto valuta, dan biedt Bitvavo een veilige plek om daarmee te beginnen. Met hun eenvoudige basic interface kun je op je eigen tempo het handelen onder de knie krijgen en er is volop keuze in crypto valuta om in te handelen. Nog een voordeel, Bitvavo rekent vrij lage handelskosten, en is heel transparant in waar de kosten voor berekend worden. Bovendien heeft Bitvavo een snelle en adequate helpdesk waar je je vragen gewoon in het Nederlands kunt stellen, en dat is wel zo handig als je net begint. 

Wil je dus op een veilige manier kennis maken met handelen in crypto valuta, probeer het dan eens uit bij Bitvavo. En tot slot: lees ook eens een Bitvavo review, om tot in de puntjes te weten wat deze handelsbeurs jou wel en niet te bieden heeft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.