Dark Mode On / Off

Beleggen in bitcoins neemt toe

Beleggen in bitcoins

Bitcoins. De waarde is de laatste tijd enorm gestegen maar is dit blijvend?

Het beleggen in bitcoins neemt nog altijd toe. De winst die er te behalen is kan behoorlijk oplopen. Was de waarde van deze digitale munt in december 2016 nog 1000 dollar, deze week steeg de waarde tot boven de 10000 dollar. Wel moeten beleggers die nu nog instappen er rekening mee houden dat de koers van de bitcoin en van andere digitale valuta’s erg wisselvallig kan zijn. Van de zogeheten cryptomunten, de ethereum en de litecoin is de bitcoin wel het populairst.

Voorzichtig beleggen is de trend

Niet alle beleggers die een gokje willen wagen doen dit met grote bedragen. Veelal werd 100 euro ingelegd. Toch zijn er steeds meer mensen die inmiddels grotere bedragen durven in te zetten. Niet iedereen staat op winst, zo’n 16 procent staat op verlies maar toch ziet bijna meer dan de helft van de beleggers dat hun aandeel flink is toegenomen.

Op dit moment zijn er ongeveer 140.000 huishoudens die een bedrag hebben besteed aan het kopen van bitcoins. Doordat er de laatste weken een flinke winst te behalen is overweegt nog eens zo’n aantal toch ook maar bitcoins aan te schaffen. Het blijft echter altijd speculeren.

Aanbevolen artikelen