Dark Mode On / Off

Beleggen in flessen drank is betrouwbaar

Beleggen in flessen drank

Zie sommige soorten drank als een goed beleggingsproduct

Beleggen in drank? Best betrouwbaar!

Als je aan beleggen denkt is de kans klein dat je gelijk denkt aan een kelder volgestouwd met drank. Nochtans is het helemaal niet verkeerd bekeken om sommige soorten drank als beleggingsproduct te zien. Denk er maar even over na: dranken zoals Whisky worden beter met de jaren. De markt zelf? Die is constant in beweging. Net de ingrediënten die nodig zijn om een mooie slag te slaan op financieel vlak. Maar hoe gaat het in zijn werk en is beleggen in drank eigenlijk wel betrouwbaar?

Hoe beleg je in drank?

Eerst en vooral is het tijd om een misverstand de wereld uit te helpen: je hoeft absoluut geen drinker te zijn om geld te verdienen met beleggen in drank. Het enige wat je nodig hebt is een beetje kennis van de markt. Het beleggen zelf kan op twee manieren. Of je koopt zelf drank aan om thuis te bewaren of je investeert in een bedrijf die dit voor jou doet. Bijvoorbeeld een Whisky Jameson via Drankdozijn.nl is zo besteld op voorwaarde dat je de ruimte en de faciliteiten hebt voor de opslag van drank. Het spreekt immers voor zich dat het niet aan te raden valt om drank als investering te kopen en deze vervolgens slecht te bewaren.

Stijgen in waarde

Voor je halsoverkop richting winkel trekt om alle drank over te kopen zijn er wel een aantal zaken om op te letten. Zo zijn in de regel enkel soorten drank die beter worden met de jaren een verstandige belegging. De single malts uit Schotland zijn daar een typisch voorbeeld van. Net omdat de smaak door rijping beter blijft worden behouden de single malts niet alleen hun waarde, maar neemt de waarde zelfs toe. Sta je op het punt een dergelijke interessante belegging af te sluiten? Denk er dan ook even over na om een verzekering af te sluiten. Een stevige drankvoorraad is niet goedkoop en er kan altijd iets mislopen.

Is beleggen in drank betrouwbaar?

Als je de markt goed kent en de nodige opslagfaciliteiten hebt is beleggen in drank relatief betrouwbaar. Natuurlijk kent de markt de nodige prijsschommelingen, maar dat hangt sterk af van het type drank waar je in hebt geïnvesteerd. Relatief zeldzame flessen of gewoon drank die nog moet rijpen? Daar ga je normaal gesproken jouw broek niet aan scheuren. Ben je een liefhebber of gewoon iemand die op zoek is naar een manier om toch nog geld te verdienen ondanks de huidige toestand van de financiële markten? Dan is beleggen in drank een goed idee.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.