Dark Mode On / Off

BoodschappenPlusBus populair bij ouderen

BoodschappenPlusBus helpt eenzaamheid bestrijden

Het Nationaal Ouderenfonds zamelt geld in voor allerlei projecten die eenzaamheid bestrijden en de zelfredzaamheid onder ouderen vergroten. Een van die projecten is de BoodschappenPlusBus.

Deze zorgt ervoor dat ouderen weer gezamenlijk (en onder begeleiding) van een vrijwilliger) activiteiten ondernemen. Denk aan een bezoek aan de supermarkt, museum, strand of naar het tuincentrum. Zo leren ouderen nieuwe mensen kennen, zijn ze de deur uit en voelen ze zich minder alleen. De bus rijdt in circa 94 gemeenten in Nederland en wordt gerund door leuke vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om de ouderen een mooi moment en een leuk uitstapje te verzorgen.

De bus rijdt bijna iedere dag en haalt en brengt de mensen thuis. Vanwege corona hebben de bussen een tijdje niet gereden, maar steeds meer BoodschappenPlusBussen starten de werkzaamheden weer op.

Meer info: Klik Hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen