Dark Mode On / Off

Broodje Aap wandeling in Leiden

wandeling in Leiden

Leiden | Broodje Aap, interactieve stadswandeling.

Groepswijzer.nl biedt een nieuwe interactieve stadswandeling: de Broodje Aap wandeling Leiden.

Een wandeling waarin de toehoorder telkens zijn keus moet maken: is dit waar gebeurd of te gek voor woorden? Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is nou een broodje aap en wat is echt? Leiden kent vele verhalen, waar en onwaar. Groepswijzer.nl heeft ze op een rijtje gezet en er een vermakelijke stadswandeling omheen gebouwd.

Twee  gidsen vertellen bij een aantal locaties een verhaal. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? Het is dan aan de groep om te besluiten of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. En vanzelfsprekend maken de gidsen het de groep niet makkelijk; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om te overtuigen.

Dus… duurde een 17e-eeuwse loterij meer dan 50 dagen? Bood burgemeester van der Werf zijn arm aan aan de hongerige bevolking? Stroomde er bier uit de pomp van een hofje?

De eerste editie van Broodje Aap in Leiden was de start van een serie interactieve Broodje Aap Wandelingen die de komende maanden wordt uitgerold in de rest van Nederland.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen