Dark Mode On / Off

Caravan moet met de tijd mee

Tijdens het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Caravan Club (NCC) hield de hoofddirecteur van de ANWB de aanwezigen voor om snel te beginnen met het stimuleren van kampeerders voor het gebruik van de caravan. In Nederland zijn ongeveer 450.000 eigenaren van een caravan en 1 miljoen kampeerders.

Toch ontstaat er een verkeerd oubollig beeld over de caravan. Hij denkt dat de mensen meer luxe, spanning en sensatie willen in hun vakantie. Ook wordt er steeds vaker voor alternatieve vakanties gekozen.

Toch zijn de caravans van vandaag veel moderner, groter, veiliger en comfortabeler en zijn ze al met veel luxe uitgerust. Nederland is nog steeds het caravanvolkje van Europa en de verkoop is nog licht gestegen maar het imago van de caravan heeft wel een flinke oppoetsbeurt nodig.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.