Dark Mode On / Off

De beste kapsels uit 2024 voor dames 50plus

De beste kapsels uit 2024 voor dames 50plus

Welke kapsels uit 2024 voor dames 50 plus zijn in de mode? Mooi en modieus zijn is een natuurlijk streven van veel vrouwen, ongeacht hun leeftijd. Maar vaak lijkt het een ontmoedigende taak om de nieuwste haarmodetrends bij te houden met respect voor onze gelaatstrekken. Met zoveel verschillende looks om uit te kiezen, is het soms moeilijk om het perfecte kapsel te vinden. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire kapsels 2024 voor dames van 50plus verkennen. Dus als je je huidige kapsel wilt updaten of iets nieuws wilt proberen, lees dan verder voor inspiratie.

Wat stelt haarmode 2024 voor 50plussers voor?

Er goed uitzien na je vijftigste betekent ook meegaan met de trends. Bij haarmode in 2024 gaat het erom ons fris en jeugdig te houden.

De meest populaire kapsels boven de 50 zijn middellang of kort, hoewel steeds meer vrouwen de voorkeur geven aan lang. En velen kunnen het zich zelfs veroorloven: zolang het verzorgd is en niet overdreven. Naast kapsels boven de 50 die altijd actueel zijn, zoals de bob in de korte of medium versie en de bob, komt dit jaar de Bixie, een iets zachtere en langere pixiesnit.

Welk kapsel laat je er jonger uitzien?

Welk kapsel laat je er jonger uitzien?

Ben je op zoek naar een verjongend kapsel? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe stijl of gewoon een beetje opfrissing. Er zijn kapsels die je zullen helpen de look te krijgen die je wilt. Maar het belangrijkste is om je kapsel aan te passen aan je gelaatstrekken. En, meer in het algemeen, aan je hele lichamelijkheid.

Kapsels die verjongen: kort haar

Na de leeftijd van 50 jaar is het niet langer nodig om noodzakelijkerwijs naar kort haar te streven.

Het zou zelfs goed zijn om te voorkomen dat het gezicht te veel wordt blootgelegd, om rimpels en expressielijnen niet te benadrukken. Daarom moeten de juiste kapsels die verjongen, spelen met kortere lokken rond het gezicht. Om kunstig verlevendigd te worden met behulp van een stijltang of een ultramoderne krultang.

Lange kapsels die verjongen

De eerste regel voor het behoud van lang haar na 50 is om het gezond en verzorgd te hebben. Haar dat echt te lang is, moet worden vermeden (beter een middellange lengte van een paar vingers voorbij de schouderbladen). Verder maakt de combinatie van grijs lang haar en onverzorgd kapsel je ouder.

Voor lange kapsels die verjongen, is de beste keuze om te kiezen voor een licht gelaagde bob. Spelend met schubben en kleine asymmetrieën. Vraag advies aan je kapper.

 

Welke kapsels uit 2024 dames 50plus zijn in de mode?

Hier zijn enkele haarmodetrends

Hier zijn enkele haarmodetrends 2024 volgens de meest gerenommeerde modebladen:

Soepel en los

Los, ultrasteil en ultraglanzend haar, vol glans, zo zijdeachtig dat het in je handen “piept”. Ideaal voor hoofden met een ovale vorm. Om dit kapsel perfect te krijgen, zijn de juiste tools belangrijk:

  • Een stijltang van hoge kwaliteit
  • Goede haarolie om punten en lengtes te beschermen
  • Een ultramoderne elektrische borstel
  • Een echt effectieve hittebeschermer

Gewaagde vlechten

De vlechten van dit jaar zijn maxi, vrij dik, soms lang, zelfs versierd met flitsende accessoires zoals een leuke scrunchie. Kortom flitsend. Ze voegen een vleugje karakter toe aan de mode-looks die de komende maanden gedragen zullen worden.

De zigzag scheiding

Een ware rage in de jaren negentig, mede dankzij persoonlijkheden als Jennifer Aniston, is de zigzagscheiding dit jaar terug. Het helpt het haar te verlevendigen en gelaatstrekken te verscherpen. Onmisbare bondgenoot, een fijne kam.

Bixie kapsel

Een korte bob of een lange pixie

Een korte bob of een lange pixie: dat is het bixie-kapsel (van de kruising van bob en pixie). Het wordt ook wel hangoor genoemd (van de kruising van lang en kort). Meer gestructureerd en korter dan een korte bob, maar niet zo kort als een pixiesnit. De bixie moet slordig en een beetje weerbarstig gedragen worden. Het is geschikt voor mensen met steil haar, maar vloekt ook niet met golvend haar.

Natuurlijke krul is terug, zelfs bij de pony

Natuurlijke krul is terug, zelfs bij de pony

De natuurlijke krul is terug, bij voorkeur aan de lucht laten drogen. Veel actrices laten zien hoe deze stijl met klasse kan worden gedragen, mits goed beheerd en verzorgd.

De benodigdheden om dit te bereiken:

  • Een föhn met een diffuser
  • Een goede haarolie
  • Specifieke producten voor krullend haar

Paardenstaarten en staartjes

De vele voorbeelden die we zien op social media laten zien dat deze stijl geschikt is voor alle leeftijden. Mits het niet tot het uiterste doorgevoerd. Waardevolle bondgenoten zijn in dit geval functionele maar chique elastieken en een kam.

Hoe kapsels online testen?

Tegenwoordig kun je nieuwe kapsels zelfs online uitproberen – met behulp van apps.

Om het vanaf jouw pc te gebruiken, log je in op de L’Oréal-website en selecteert je probeer een nieuw kapsel. Of gewoon mijn haar kleuren (als je alleen de kleur van jouw kapsel wilt veranderen).

Dan kun je beslissen of je een eigen foto wilt gebruiken of een beschikbare foto op Style My Hair. Druk erop en vervolgens op de knop Kies uit galerij om een eigen foto te uploaden. Of Kies een model als je er een wilt gebruiken van de beschikbare foto’s als model.

Wat wordt bedoeld met halflang haar?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Aangezien de perfecte halflange haarstijl voor elke vrouw afhangt van haar gelaatstrekken, haartype en levensstijl. Over het algemeen is het die lang genoeg om je haar in een paardenstaart of knot te binden. Maar ook kort genoeg om nog steeds zonder al te veel moeite te hanteren. Het is een kapsel dat stijlvol en gemakkelijk te hanteren is. Onder halflange kapsels voor vrouwen ouder dan 50 is de echte onbetwiste hoofdrolspeler nog steeds de lange bob. Maar met enkele herinterpretaties.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen