Dark Mode On / Off

Je hebt de pensioengerechtigde leeftijd bereikt

Je hebt de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, dan heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Vanaf het moment dat je een AOW-uitkering ontvangt hoef je bijvoorbeeld geen AOW-premie meer te betalen.

Daarnaast verandert de hoogte van de heffingskortingen en krijg je mogelijk recht op andere heffingskortingen, zoals de ouderenkorting en indien je alleenstaand bent de alleenstaande ouderenkorting.Je hebt de pensioengerechtigde leeftijd bereikt

Ook kun je mogelijk verschillende kosten, zoals voor de medicijnen, fysiotherapie etc., als buitengewone uitgaven aftrekken (mits je hiervoor niet verzekerd bent, als de zorgverzekering jouw kosten vergoed mag je deze niet aftrekken!!).

Kortom, er kan veel veranderen als je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen