Dark Mode On / Off

De Hollandse Waterlinies toneel van 3 Waterlinie Wandeltochten

wandeltocht


Wandelaars kunnen weer genieten van werelderfgoed, natuur, optredens en gezelligheid. Dan zijn namelijk de Waterlinie Wandeltochten aan de Zuiderzee, Vestingdriehoek en Utrecht.

Unesco Werelderfgoed

Een verdedigingslinie van honderden kilometers lang, met forten, vestingen en kastelen. En daartussen een groen, waterrijk landschap. Dan hebben we het over de Hollandse Waterlinies! Dit UNESCO Werelderfgoed wordt gevormd door de verdedigingslinies van de Nieuwe Hollandse Waterlinie én de Stelling van Amsterdam. Van 1815 tot 1940 maakten ze het westen van Nederland onbereikbaar voor de vijand. Als er oorlog was, konden militairen delen van het land onder water zetten. Het land was onbegaanbaar voor soldaten, voertuigen of paarden.
Het systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is in vredestijd moeilijk te zien. Wil je de verborgen verhalen op een bijzondere manier ontrafelen en zelf ervaren? Wandel dan mee met een van de Waterlinie Wandeltochten!

Waterlinie Wandeltocht aan de Zuiderzee

Loop langs de vestingsteden Weesp, Naarden en Muiden, waar de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen komen. Je komt door prachtige natuur, zoals het Naardermeer. En natuurlijk ook langs sluizen, forten en het Muiderslot. In 2021 was de eerste editie van deze Waterlinie Wandeltocht. Direct daarna stonden de deelnemers te popelen om volgend jaar weer mee te lopen.

Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek

Binnen en rondom de Vestingdriehoek strekt zich een landschap uit van rivieren en dijken met vestingsteden als Gorinchem en Woudrichem, fort Vuren, batterij onder Brakel, batterij onder Poederoijen, fort Giessen en als blikvanger Slot Loevestein in natuurgebied Munnikenland. Een prachtig gebied voor deze nieuwste editie van de Waterlinie Wandeltocht. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden.

Waterlinie Wandeltocht Utrecht

Wandel mee langs de stoere forten rondom Utrecht. Je komt op forten die normaal gesproken niet open zijn voor publiek. Ook de Botanische Tuinen, bunkerpaden en verschillende landgoederen mag je betreden. Er zijn vijf verschillende routes, van lang tot kort.

Bewegen én Beleven

Er zijn verschillende routes, dus er is altijd een afstand voor jou, of je nu geoefend loper bent of niet. Samen met lokale partijen wordt op alle routes gezorgd voor leuke optredens en verschillende lekkernijen bij de forten, in de vestingsteden bij sluizen en op dijken. Laat al je zintuigen meedoen! Onderweg worden stempelposten ingericht waar je even kunt neerstrijken op een terras om iets te eten of drinken. En heb je alle stempels binnen en kom je over de finish? Bereid je dan voor op een leuk afsluitend feestje met opzwepende muziek en een drankje. Ervaring leert dat de vermoeide voetjes van de vloer gaan!

Diabetes Fonds

Bij alle Waterlinie Wandeltochten kun je het Diabetes Fonds op verschillende manieren sponsoren.
Informatie
Meer informatie en inschrijven: www.waterliniewandeltocht.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen