Dark Mode On / Off

De beste tips voor het kopen van een sta op stoel 

Wil je graag een nieuwe stoel toevoegen aan het interieur van je woonkamer? Je kunt er dan onder meer voor kiezen om een draaifauteuil aan te schaffen. Zo is het net alsof er een zeer comfortabele bureaustoel in de ruimte staat. Ook zijn er Nederlanders die liever een sta op stoel kopen, vooral als ze op leeftijd zijn. Als je gaat oriënteren om een sta op stoel te kopen dan zul je merken dat er ontzettend veel opties verkrijgbaar zijn. Om alsnog een goede keuze te kunnen maken, kun je gebruik maken van de onderstaande tips. 

Het aantal motoren 

Bij het kopen van een sta op stoel moet je onder meer letten op het aantal motoren. Je hebt namelijk stoelen met maar 1 motor, maar ook modellen waar 2 of zelfs 3 motoren in zitten. Over het algemeen zit er in goedkoopste opties maar in 1 motor, terwijl de stoelvulling ook aan de slechte kant is. Om deze redenen alleen al is het beter om niet te kiezen voor deze goedkope sta op stoelen. We raden juist aan om een model met 2 of 3 motoren aan te schaffen, hierdoor kun je zelf je gewenste zithouding bepalen. 

De stof

Sta op stoelen zijn gemaakt van veel verschillende stoffen, wat ook het geval is bij een relaxfauteuil. Je kunt zelf bepalen welke stof je het meest geschikt vindt. Over het algemeen wordt onder meer leer aangeraden, net als Mitra en volume stof. Ook stamskin kan een goede stof zijn, dit is bedoeld voor mensen die incontinent zijn. In de meeste gevallen zal de keuze voor de stof van de sta op stoel volledig persoonlijk zijn. Natuurlijk kun je advies van experts gebruiken bij het bepalen van het materiaal, maar toch zul je dit uiteindelijk echt zelf moeten doen. 

De sta op stand

Een sta op stoel heeft een sta op stand, dat zal je niet verbazen. Dit helpt je om eenvoudiger op te gaan staan vanuit je fauteuil. Het is van belang dat de stoel hierbij afgesteld is op de juiste maten. Hierdoor sta je het makkelijkst op, terwijl dit ook het beste zitcomfort heeft. Is je sta op stoel niet goed afgesteld? Dit kan zorgen voor lichamelijke kwalen, terwijl je ook niet optimaal profiteert van de sta op stoel. Je moet er daarom voor kiezen om je sta op stoel altijd bij een gespecialiseerde winkel te kopen zodat de fauteuil hier optimaal afgesteld kan worden.

De testrit

Normaliter wordt een testrit alleen uitgevoerd bij bijvoorbeeld auto’s en fietsen, maar dit kun je ook doen voordat je een sta op stoel koopt. Het is namelijk mogelijk om op de fauteuil te zitten in de showroom van een winkel, maar de meeste winkels kunnen ook met de stoelen naar je huis komen voor een gratis thuisdemonstratie. Je kunt dan dus vanuit het comfort van je eigen woning een testrit doen op de sta op stoelen. Hierdoor kun je normaliter de juiste keuze maken! 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen