Dark Mode On / Off

De meest gegeven cadeaus in Nederland (en hoe het creatiever kan)

Bij een verjaardag geven we elkaar in Nederland vaak cadeaus. We zijn hierin echter bepaald niet creatief, zo blijkt uit onderzoek. De meest gegeven verjaardagscadeaus blinken niet uit in originaliteit maar worden desondanks door de ontvangers zeer gewaardeerd. Als je af wilt stappen van de geijkte paden en eens echt creatief uit de hoek wilt komen, lees dan vooral verder.

Hoeveel je wilt besteden aan een verjaardagscadeau, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Feit is wel dat een meerderheid van de Nederlanders een cadeau koopt dat minder kost dan 25 euro. Voor de eigen kinderen wordt vaak wel een uitzondering op die regel gemaakt.

Dit geven we het vaakst als cadeau

Met stip op de eerste plaats staat de bos bloemen. Ook de cadeaubon is zeer geliefd, die neemt de tweede plek in op de ranglijst. Daarna volgen de geurtjes (parfum of aftershave) en iets met chocolade (een reep of een doosje bonbons). Het boek maakt de top vijf compleet. De kans is groot dat jij zelf wel eens één van deze cadeaus in ontvangst hebt genomen of hebt weggegeven.

Zo kom je creatief uit de hoek

Stel: je beste vriendin is jarig en je wilt een speciaal cadeau voor haar kopen. Met speciaal bedoelen we in dit geval dat het echt iets bijzonders moet zijn, dus niet iets uit het bovenstaande rijtje. Kies dan voor een gepersonaliseerd cadeau. Dat wil zeggen: een artikel waar de naam van de ontvanger op staat of waar een persoonlijke foto in is verwerkt. De mogelijkheden zijn legio, van onderzetters met vakantie- of familiefoto’s erop tot een badjas waarop een naam gegraveerd staat. Ook leuk: het huisdier van de jarige vereeuwigd op een fleecedeken of foto’s van haar kinderen verwerkt in sleutelhangers. Met zo’n cadeau geef je echt iets persoonlijks weg en dat wordt zeker gewaardeerd.

Combineer meerdere cadeaus

Je kunt ook creatief met het beschikbare budget omgaan. Stel je voor dat je 25 euro aan het cadeau wilt besteden. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om één cadeau van die waarde te kopen. Je kunt echter ook twee cadeaus zoeken die elk ongeveer de helft van dat bedrag kosten. Of drie nog iets kleinere cadeautjes, zodat je maar liefst drie verrassingen in petto hebt. Houd je nog een paar euro over? Koop er een mooie kaart bij!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen