Dark Mode On / Off

De mooiste plekjes van Amsterdam vanaf het water

Hoe kun je het best de schoonheid van Amsterdam ontdekken? Het is een absolute aanrader om de stad vanaf het water te verkennen. Varen met een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten is een unieke ervaring.

Historisch en hip

Een groot deel van de grachtengordel is ontstaan in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de belangrijkste handelsstad ter wereld werd. De culturele bloei van die periode is nog altijd af te lezen aan de prachtige panden langs 17e-eeuwse grachten zoals de Keizersgracht en de Herengracht. Tijdens een rondvaart komt men ook langs allerlei iconische plekken uit latere eeuwen, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum. Behalve historische monumenten, zijn er onderweg ook moderne architectonische hoogstandjes te bewonderen, zoals het Eye Filmmuseum en het NEMO Science Museum. Amsterdam heeft een rijke geschiedenis, maar het is geen stad die zwelgt in het verleden; het is vooral ook een moderne en hippe stad.

In het spoor van legendes

De grachtengordel is het absolute pronkjuweel van onze hoofdstad. Het is in de loop der jaren een traditie geworden dat grootheden die Amsterdam bezoeken, als eerbetoon een rondvaart krijgen door de grachten. Winston Churchill ontving die eer in 1946, toen hij gehuldigd werd vanwege zijn heldenrol in de Tweede Wereldoorlog. The Beatles kregen een rondvaart in 1964, in de aanloop naar hun eerste en enige concert in Nederland. De astronauten van Apollo 11, die in 1969 als eerste mensen op de maan liepen, kregen eveneens zo'n rondvaart. Het beroemdst is waarschijnlijk de rondvaart die de selectie van Oranje in 1988 kreeg, na het behalen van de Europese voetbaltitel. Ook grootheden zoals Lech Walesa en Michail Gorbatsjov kregen een tocht door de Amsterdamse grachten.

Ontspannen sightseeing

Per boot Amsterdam verkennen, wie wil dat nou niet? Iedereen die onze hoofdstad echt wil leren kennen, moet een keer door de grachtengordel varen. Een boottocht is ontzettend goed in te plannen in een bezoek aan deze wereldstad. Als je bijvoorbeeld 's ochtends lopend al een deel van de stad hebt verkend, is het heerlijk om 's middags even de boot te nemen. Je kunt dan rustig zitten en ondertussen vanaf het water de stad op zijn mooist bekijken. Er zijn allerlei uiteenlopende soorten rondvaarten. Wie onderweg uitgebreid wil eten, kan kiezen voor een brunchcruise. Wie heel romantisch de grachtengordel in het avondlijke donker wil bewonderen, kiest voor een avondrondvaart.

Blue Boat Company

Eén van de bekendste bedrijven die rondvaarten in onze hoofdstad organiseert is de Blue Boat Company. Dit bedrijf heeft een lange historie. Het werd al in 1948 opgericht onder de naam Rederij Noord-Zuid. Tegenwoordig varen jaarlijks circa 750.000 mensen met hun boten door de Amsterdamse grachten.

De Blue Boat Company is een absolute aanrader voor iedereen die een boottocht door de grachten van onze hoofdstad wil maken. Ze hebben veel ervaring en een heel breed aanbod. Het is mogelijk om bij hen een reguliere toeristische rondtocht te boeken, met een audiogids die in 19 talen over de schoonheid van de Amsterdamse grachten vertelt. Het is ook mogelijk om een groepsarrangement te boeken en samen heerlijk te dineren op een boot van hen. Eveneens is het mogelijk om een rondvaartboot bijvoorbeeld voor een teamuitje af te huren. Er zijn kortom talloze mogelijkheden bij de Blue Boat Company.

Heb je interesse in een toeristische rondvaart? Bekijk dan bij Rondvaart Amsterdam welke trips er over het Amsterdamse water te maken zijn met deze organisatie. Wil je zien welke andere mogelijkheden er zijn, bijvoorbeeld voor groepsarrangementen? Vind online daarover alle info: Boottocht Amsterdam.

Venetië van het Noorden

Ja, een toeristisch bezoek aan onze hoofdstad is pas af als je de stad vanaf het water hebt bewonderd. Ook veel mensen die Amsterdam al vaak hebben bezocht, of er zelfs al jaren wonen, houden ervan om regelmatig een tocht op een boot door de grachten te maken. En bij elke tocht zien ze weer iets nieuws in deze prachtige stad, die volmondig zijn bijnaam 'het Venetië van het Noorden' verdient. Het is altijd weer een overweldigende ervaring, om door onze wondermooie hoofdstad te varen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen