Dark Mode On / Off

Hoe kies je de juiste golfhandschoen?

Tijdens het golfen kies je zorgvuldig de juiste club bij de slag die je wilt maken. Ook de accessoires die je tijdens het golfen gebruikt, zoals golfhandschoenen, kies je met dezelfde zorgvuldigheid. Welke handschoenen zijn verkrijgbaar en hoe kies je een passend model? Je leest het hier.

Het belang van een goede golfhandschoen

Een golfhandschoen is voor iedere golfer een nuttige accessoire. Het dragen van een handschoen zorgt namelijk voor een betere grip van je hand op de club. Je kunt je tijdens het spel volledig op de slag concentreren, omdat de club comfortabel in je hand ligt. Daarnaast beschermt deze handschoen je handen tegen het vormen van blaren.

Soorten golfhandschoenen

Er zijn verschillende soorten handschoenen, namelijk leren en synthetische exemplaren. Leren handschoenen zijn duurzaam en hebben een goede grip. Synthetische handschoenen ademen goed en voelen licht aan. Wil je een model dat het beste heeft van zowel synthetische als leren handschoenen? Kies dan voor een hybride model. Deze zit als gegoten om je hand, voelt soepel aan en heeft een uitstekende grip.

Maat en pasvorm

Een handschoen moet nauw aansluiten, maar uiteraard niet zo strak zitten dat de handschoen je belemmert tijdens het spel. Voor het bepalen van de juiste maat van deze accessoire meet je de hand op waar je de handschoen aan draagt. Als je rechts bent, draag je de handschoen over het algemeen links.

Met een meetlint meet je de omvang van je hand bij de knokkels en bij de handpalm. Op basis van deze maten kun je een passende handschoen vinden. Let er bovendien op dat je bovendien de keuze maakt tussen golfhandschoen dames en heren voor de beste pasvorm.

Weeromstandigheden en seizoengebondenheid

Wie golf speelt, doet dat vaak zowel in de zomer als in de winter. Het is wel belangrijk om een handschoen te dragen die bij de weersomstandigheden past. Daarbij heb je keuze uit verschillende soorten en materialen. Leren handschoenen houden je hand warm en zijn dus geschikt om in de winter te dragen. Desgewenst kies je voor gevoerde handschoenen.

In de zomer, als het warm is, zijn synthetische handschoenen prettig om te dragen. Het materiaal ademt goed en voelt licht aan onder het dragen. Speel je regelmatig in de regen, dan is het handig om regenhandschoenen bij je te hebben. Deze zijn speciaal ontworpen om bij nat weer een goede grip te hebben.

Onderhoud en levensduur

Handschoenen voor het golfen gaan lang mee als je ze goed onderhoud. Door hem na iedere slag uit te doen, houd je de handschoen in goede conditie. De vezels krijgen de ruimte om te ademen. Bewaar de handschoen niet in je golftas, maar leg hem ergens plat neer waar hij goed kan drogen.

Een synthetische handschoen kun je op lage temperatuur wassen. Voor het onderhoud van leren handschoenen gebruik je speciale reinigingsproducten. Vertoont de handschoen tekenen van slijtage of heb je geen goede grip meer? Dan is je handschoen aan vervanging toe.

Passende golfhandschoenen ondersteunen je golfspel

Met de juiste handschoen verbeter je je spel. Kies een handschoen die goed op je hand aansluit en die bovendien bij het weer past. Door goed onderhoud behoudt deze accessoire de grip die je nodig hebt om vol vertrouwen je bal te slaan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen