Dark Mode On / Off

De Toon Hermans wandelroute

toon hermans wandelroute

Wandelroute in de sporen van Toon Hermans

De naam Toon Hermans is bij een ieder in Nederland wel bekend. Wat echter niet iedereen weet is dat Toon Hermans 25 jaar in Sittard heeft gewoond en hier dan ook veel inspiratie heeft opgedaan. Met de naar hem vernoemde wandelroute loop je in de sporen van Toon Hermans.

Toon Hermans werd geboren in Sittard en woonde daar totdat hij in 1942 vertrok naar Amsterdam. In veel van zijn optredens, liedjes, gedichtjes en boeken betuigt Toon zijn liefde voor Sittard. Een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk was het dagelijkse leven in de stad, de stadstypes en de feesten, zoals de Sint Rosakermis, de Sint Joepmarkt en de processies.

Aan de hand van een goed beschreven wandeling kun je door het leven van Toon lopen en lang vervlogen tijden beleven. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is voor € 1,00 te koop bij de VVV Zuid-Limburg.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.