Dark Mode On / Off

De vele voordelen van een alarm horloge voor ouderen

Ouderen verzorgen: een moeilijke taak

Heel wat ouderen gaan liever niet naar een verzorgingshuis. Ze blijven graag in hun vertrouwde woning wonen en ze willen elke taak zo zelfstandig mogelijk uitvoeren. Dit is echter niet zonder risico. Ouderen lijden vaak aan ziektes, zoals dementie, gehoorstoornissen of functioneringsproblemen. De kans op een ongeluk thuis is dan ook vrij groot. Verzorgers of familieleden kiezen daarom steeds vaker voor een persoonlijk alarm of een alarm horloge ouderen. Op deze manier worden ze bij elk probleem meteen verwittigd en moeten ze zich niet voortdurend zorgen maken.

Een alarm horloge voor ouderen

Een van de populairste alarmsystemen is het alarm horloge voor ouderen. Deze horloges zijn namelijk praktisch, comfortabel en efficiënt. Ze zien er net zoals een normaal horloge uit en het geeft de tijd correct aan. Een alarmhorloge beschikt echter over een noodknop aan de zijkant. Zodra er zich een gevaarlijke situatie voordoet, moet men de knop drie seconden indrukken. Het alarm belt de vooraf ingestelde contactpersonen automatisch op en via de GPS wordt de exacte locatie ook meteen gedeeld.

Een persoonlijk alarm voor ouderen

Naast horloges kunnen ouderen nog voor heel wat andere soorten alarmsystemen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een ketting, een sleutel of een riem. Aan deze voorwerpen bevestig je vervolgens een alarmknop. In noodgevallen kan de oudere de knop voor twee of drie seconden indrukken en wordt hij of zij meteen met een van de contactpersonen verbonden. De alarmknoppen zijn trouwens erg eenvoudig ontworpen. Ze beschikken enkel over een klok en een alarmknop, zodat zelfs iemand zonder enige technologische kennis het apparaat makkelijk kan gebruiken.

De voordelen van een alarmsysteem voor ouderen

Het grootste voordeel van een persoonlijk alarm ouderen is natuurlijk dat de verzorgers, familieleden en vrienden zich geen zorgen hoeven te maken. Ook voor de dragers zijn de toestellen echter ook ontzettend belangrijk. Ze voelen zich op deze manier ontzettend zelfzeker en kunnen zelfstandig door het leven gaan. Verder beschikken de modernere toestellen over handige extra functies om de veiligheid te verzekeren. Zo kan je bij heel wat horloges een veilige zone instellen. Zodra de drager van het horloge zich buiten deze parameters begeeft, zal het alarm automatisch afgaan. Bovendien zie je via de locatie waar de persoon zich bevindt, zodat je de persoon in kwestie meteen kan gaan zoeken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen