Dark Mode On / Off

De moderne oplossing voor een comfortabele en esthetische glimlach zonder traditioneel kunstgebit

Het is geen geheim dat naarmate we ouder worden, onze tanden en kiezen minder sterk worden en soms zelfs verloren gaan. En dan komt vroeg of laat het moment daar waar we een kunstgebit nodig hebben. Dat kan een geweldige manier zijn om je glimlach terug te krijgen, maar loszittende en oncomfortabele protheses kunnen ook voor veel frustraties zorgen. Gelukkig is er nu een nieuw systeem op de markt dat het dragen van een kunstgebit een stuk eenvoudiger en comfortabeler maakt. All on 4 is een veelbelovende optie voor mensen die op zoek zijn naar een permanente, comfortabele en natuurlijke oplossing voor hun tandheelkundige problemen.

Als je eenmaal een kunstgebit nodig hebt, is er eigenlijk niet veel aan te doen. Je kunt niet zomaar je tanden terug laten groeien. Hoe graag we dat ook zouden willen. Voor degenen die dus uiteindelijk hun gebit verliezen als gevolg van ziekte, veroudering of een ongeval, is een kunstgebit vaak de enige optie. Hoewel deze protheses in de loop der jaren aanzienlijk zijn verbeterd, blijven ze vaak ongemakkelijk en onnatuurlijk aanvoelen. Vaak moet je dan wennen aan dat stuk plastic in je mond en als het niet goed past, kan het zelfs uitvallen bij het minste of geringste.

Gênante momenten

Stel je voor dat je in een restaurant zit en je neemt een hap van een lekkere steak. En zodra je je kaken op elkaar hebt, merk je dat je kunstgebit los begint te raken. Voordat je het weet floept je kunstgebit uit je mond en landt het met een klap op je bord. Een situatie waar je dan het liefst zo gauw mogelijk op zoek gaat naar de snelste uitgang. Of je bent met je vrienden op stap en je krijgt ineens de slappe lach. Terwijl iedereen dubbelgevouwen van het lachen op de grond ligt, voel jij je kunstgebit steeds losser worden. En dan hoor je opeens een harde plop. Iedereen kijkt je verschrikt aan terwijl jij wanhopig op zoek gaat naar je tanden. Een gênant moment. Laten we het erop houden dat een loszittend kunstgebit voor heel wat komische momenten kan zorgen, maar wellicht is het toch beter als je tanden gewoon goed vast zitten.

All on 4

Een kunstgebit kan dus voor een hoop narigheid zorgen als deze niet goed past of los zit. Behalve bovengenoemde situaties, kan het gebit bijvoorbeeld ook oncomfortabel en irritant zijn om te dragen als het niet goed past of vast zit. En dat kan er weer voor zorgen dat je je niet zelfverzekerd voelt als je bijvoorbeeld in het openbaar moet spreken of eten. Om dat soort gênante momenten te voorkomen, is het dus belangrijk om regelmatig je kunstgebit te laten controleren en eventueel bij te laten stellen. Gelukkig is er nu ook een relatief nieuw alternatief: het All on 4 vast gebit. Het All on 4 is een revolutionaire oplossing die een permanent implantaat bevat dat de tandprothese vasthoudt.

Muurvast op 4 implantaten

In tegenstelling tot traditionele implantaten, die voor elke tand afzonderlijk moeten worden geplaatst, gebruikt het All on 4 systeem slechts vier specifiek geplaatste implantaten om de hele boven- of onderkaak te ondersteunen. Het is dus een vast gebit is en geen kunstgebit of klikgebit. Daardoor kunnen mensen die eerder niet geschikt waren voor traditionele implantaten, nu wel in aanmerking komen voor het All on 4 systeem. Bovendien heeft het All on 4 kunstgebit het extra voordeel dat het geen palatum of gehemelte gedeelte bevat. En dat draagt weer bij ??aan het comfort en meer smaakbeleving.

Een veelbelovende optie

Een ander groot voordeel van het All on 4 is dat er geen dagelijkse onderhoud vereist is buiten reguliere tanden poetsen en regelmatige controle bij de tandarts. Het kunstgebit is permanent bevestigd en daardoor hoef je je dus nooit zorgen te maken dat het zal losraken of verschuiven tijdens het praten of eten. Kortom, All on 4 is een veelbelovende optie voor mensen die op zoek zijn naar een permanente, comfortabele en natuurlijke oplossing voor hun tandheelkundige problemen.

Combineer een stedentrip met een kennismakingsconsult

Wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje; het loont doorgaans om een tandkliniek te kiezen die gevestigd is in een ander land. Een tandkliniek in het buitenland kan dezelfde behandelingen bieden als in eigen land, maar dan tegen een veel lager tarief. Dit komt omdat de kosten voor tandheelkundige zorg in sommige landen veel lager kunnen zijn dan in Nederland. Ook voor het innovatieve All-on-4 systeem dat ontworpen is om een permanent, stabiel en esthetisch mooi resultaat te bieden, kan gekozen worden voor bijvoorbeeld Boedapest. Je kan dan een intake combineren met een stedentrip. Zo kun je uiteindelijk weer lachend op de foto staan met je kleinkinderen. Kortom, het is nooit te laat om te investeren in een kunstgebit en jezelf te verwennen met een functionele en mooie glimlach!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen