Dark Mode On / Off

Hongarije

Hongarije is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Wellicht bekend van het Balatonmeer en de prachtige stad Boedapest heeft Hongarije daarbuiten, ook nog veel te bieden. Een schitterende natuur, een groot aanbod cultuur en kuuroorden en niet onbelangrijk, heerlijk eten en drinken.

De stad Boedapest alleen al kent meer dan honderd bronnen die door de Romeinen actief werden gebruikt. Eén van de mooiste van de hoofdstad is Széchényi, het grootste publieke thermaal bad van Boedapest. Hier in de herfst of de winter liggen dobberen in water van gemiddeld 30 graden, tussen dat prachtige art nouveau interieur, is een erg bijzondere belevenis.

Hongaren, goedgehumeurd en gastvrij

De Hongaren zijn romantische, goedgehumeurde en gastvrije mensen die het je graag naar de zin willen maken. Hongarije heeft nog een ongerepte natuur met een grote verscheidenheid aan landschappen. Het prachtig gekleurde landschap langs de Donau en het mooie heuvellandschap in het zuidwesten van het land nodigen uit tot een bezoek.

Hongarije heeft 10 grote nationale parken, waarvan het grootste en oudste is, het Nationaal Park Hortobagy, zo’n 200 kilometer ten oosten van Boedapest. De andere parken en natuurreservaten geven je ieder hun eigen beeld van Hongarije. Een bezoek aan één van de parken moet beslist op het programma staan.

Vele bronnen met thermaal water

Hongarije is natuurlijk ook bekend om zijn meer dan 1300 bronnen met thermaal water. Ongeveer 270 bronnen worden gebruikt om in te baden en nog eens 140 zijn bestemd voor medische doeleinden. Deze worden onder meer gebruikt bij revalidatie.

Maar ook voor de gezonde mens is het genieten in een thermaal bad.

Voorts heeft Hongarije 22 wijngebieden waar voortreffelijke wijn vandaan komt, dus samen met de heerlijke gerechten is het genieten in een gastvrij en prachtig land.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen