Dark Mode On / Off

Hoofdstad van de Vrede Geneve

geneve
Genève, gelegen in het Westen van Zwitserland, is een stad vol luxe. De stad heeft een grote aantrekkingskracht op diplomaten en door de aanwezigheid van veel internationale organisaties, zoals de Europese zetel van de Verenigde Naties, wordt ze ook wel de ’Hoofdstad van de Vrede’ genoemd. Genève, met 176.000 inwoners, waarvan 44% buitenlanders, de 2e stad van Zwitserland, is een echte wereldstad, terwijl het tussen de ongerepte natuur ligt van de Jura en de Alpen.In de stad tref je ontelbare luxe winkelstraten. Ook zijn er veel grote musea te vinden en natuurlijk staat de stad ook bekend om haar 140 meter hoge watermonument. Daarnaast zijn er in Genève ontzettend veel theaters te vinden, ongeveer 40 in totaal. Ook in culinair opzicht kun je goed in deze stad terecht. Van elke nationaliteit zijn er wel restaurants te vinden; in totaal zijn er meer dan 1100 restaurants.

De beste manier om de mooie stad te verkennen is trouwens per fiets. In de stad staan veel gratis fietsen ter beschikking.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen