Dark Mode On / Off

Den Haag – Omniversum

Den Haag – Omniversum

Omniversum | Hoe groter de beelden op de film, hoe helderder en scherper het beeld op de koepel.

De naam Omniversum is samengesteld uit ’Omnimax’ en ’Universum’. Omnimax is het bijzondere 70mm filmprojectiesysteem. Universum herinnert aan de sterrenkundige programma’s die vroeger vertoond werden. In Omniversum draait op de Omnimaxprojector.

Het verschil met de techniek voor bioscoopfilms is groot. Er wordt gebruik gemaakt van 70 mm film die horizontaal door de projector wordt geleid. Dit geeft de mogelijkheid het filmbeeld vele malen groter te maken dan wanneer de film verticaal door de projector zou gaan, zoals bij bioscoopfilms. Hoe groter de beelden op de film, hoe helderder en scherper het beeld op de koepel. Uiteindelijk wordt het filmbeeld 500 keer vergroot op de koepel geprojecteerd!  Meer info: www.omniversum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen