Dark Mode On / Off

Dokkum – Wandelen door historisch Dokkum

Wandelen door historisch Dokkum

Dokkum | Maak kennis met de op één na oudste stad van Friesland.

Maak kennis met de op één na oudste stad van Friesland, Dokkum en doe dit met een mooie stadswandeling.

Dokkum was één van de eerste steden in Nederland met de status ’beschermd Stadsgezicht’. In de loop der jaren is het beeld van de oude binnenstad weinig veranderd. Je dwaalt met deze wandelroute door lieflijke kromme straatjes, over sierlijke bruggetjes, en langs prachtige oude gebouwen, zoals het Weeshuis aan de Markt en het Raadhuis. Het schitterende Admiraliteitshuis, waar ooit de voorloper van de Nederlandse Marine zetelde, herbergt nu het Streekmuseum. Deze is ook zeker een bezoekje waard.

De wandeling kun je ook afleggen onder begeleiding van een ervaren gids. Vraag bij de VVV Lauwersland naar de mogelijkheden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen