Dark Mode On / Off

Een onvergetelijke familiereis buiten Europa

Een familiereis buiten Europa is het ideale moment om herinneringen te maken met je gezin én samen met je geliefden de wereld te ontdekken. Wil jij graag een bijzondere, verre reis maken met je familieleden? In dit blog geven we een aantal handige tips!

Kies de juiste bestemming

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar jullie heen willen. Let hierbij goed op de veiligheid en hygiene van de vakantiebestemming en de activiteiten die je er kunt ondernemen. Tijdens een familiereis Amerika kun je bijvoorbeeld een camper of auto huren en meerdere bestemmingen ontdekken. Andere populaire (en kindvriendelijke) opties zijn onder andere Australië, Sri Lanka en Canada. Een familiereis Canada is ideaal voor avontuurlijke gezinnen. In dit land kun je namelijk diverse outdoor activiteit ondernemen (zoals het spotten van walvissen).

Plan je reis zorgvuldig

Vervolgens is het tijd om je familiereis zorgvuldig te plannen. Wanneer kunnen jij en de kinderen vrij nemen? Welke papieren (paspoort, visum en toestemmingsverklaring) hebben jullie allemaal nodig? Welke plekken willen jullie bezoeken, waar gaan jullie overnachten en hoe regel je het vervoer? Zet alles op papier en boek je vliegtickets ruim van te voren. Sluit een reisverzekering af (met werelddekking) en begin tijdig met de voorbereidingen. Zorg ook zeker voor voldoende vermaak tijdens de lange vlucht. Leuke boekjes, spelletjes, kleurplaten en filmpjes op de tablet zijn geen overbodige luxe.

Houd rekening met de behoeften van de kinderen

Tijdens een familiereis draait het niet om zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien. Het draait om quality time met je gezin én kinderen die het naar hun zin hebben. Houd dus rekening met hun behoeften en plan ook zeker uitstapjes die zij leuk vinden. Denk hierbij aan (indoor) speeltuinen, zwembaden, pretparken en kindvriendelijke musea. Zorg bovendien voor voldoende rustmomenten. Mocht je dat ene museum of kathedraal echt niet willen missen, spreek dan af met je partner om een keertje op te splitsen. Zo kun jij even alleen op pad, terwijl de kinderen zich vermaken met een activiteit waar zij blij van worden. Uiteraard doe je dit niet te vaak. Het draait immers om samen zijn.

Maak leuke herinneringen

Een familiereis is een geweldige herinnering voor later. Maak dus veel foto's. Deze kun je eenmaal thuis verwerken in een fotoboek of fotocollage. Filmpjes zijn leuk om te sturen naar de thuisblijvers en kun je later eventueel samenvoegen tot een lang videoverslag van jullie vakantie. Wedden dat jullie hier jaren later nog met veel plezier naar zullen kijken? Uiteraard horen ook souvenirtjes bij jullie reis. Koop niet alleen voor opa en oma een kleinigheidje, maar neem ook voor jezelf en de kinderen wat leuke spulletjes mee.

Tip: check even wat er allemaal mee mag in je bagage. Schelpen en sommige voedingsmiddelen zijn soms niet toegestaan.

Goede reis gewenst!

Een familiereis buiten Europa maken is onvergetelijk en het ideale moment om nader tot elkaar te komen. De bijzondere herinneringen zullen jullie bovendien altijd met jullie meedragen. Neem de tijd om een kindvriendelijke bestemming te zoeken én de reis goed te plannen. Zo weet je zeker dat jullie een geweldige vakantie zullen hebben. Wij wensen jullie alvast een goede reis!

Aanbevolen artikelen