Dark Mode On / Off

Slim en stressvrij parkeren: Waar parkeer je bij de RAI of AFAS Live?

Parkeren in een grote stad als Amsterdam is vaak een uitdaging. Als je op zoek bent naar een parkeerplaats bij een drukbezochte evenementenlocatie, is het extra lastig om een parkeerplek te vinden. Hoe los je het probleem van het vinden van een parkeerplaats op? Doe ideeën op met onderstaande tips.

Parkeermogelijkheden bij de RAI

De RAI Amsterdam is bij uitstek en locatie waar veel mensen bij elkaar komen. Je moet rekening houden met verkeersdrukte en dus ook met het feit dat de parkeerplaatsen snel bezet zijn. Wil je dicht bij de RAI parkeren, dan kies je voor de RAI parkeergarage P1, P2 en P4. Is hier geen vrije parkeerplaats meer beschikbaar? Dan kun je eventueel uitwijken naar alternatieve parkeerlocaties in de Amsterdam Zuidas.

De beste parkeerplaatsen bij AFAS Live

Ga je naar een evenement bij AFAS Live, dan is het goed om je parkeerplaats tijdig te reserveren. Want het kan in de omgeving van AFAS Live druk zijn, zeker als je bezoek samenvalt met een voetbalwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA of een concert in het Ziggo Dome. Parkeren AFAS Live doe je bijvoorbeeld bij de P1 en P2 en je hebt ook de mogelijkheid om te parkeren bij de Johan Cruijff ArenA.

Reserveer vooraf een parkeerplek

Vaak weet je ruim van tevoren dat je naar Amsterdam gaat. Om er zeker van te zijn dat je ook werkelijk kunt parkeren in de buurt van Amsterdam RAI of AFAS Live, is het verstandig om tijdig een parkeerplaats te reserveren. Dat scheelt je een hoop tijd op de dag zelf, omdat je niet rond hoeft te rijden op zoek naar een vrije plek. Daarnaast kun je vooraf je route bepalen en rijd je dus zonder tijdverlies direct naar je gereserveerde parkeerplaats.

Reis met het openbaar vervoer

Wil je liever niet de stress van het zoeken van een parkeerplaats of het rijden in een drukke stad? Dan kun je uiteraard ook met het openbaar vervoer naar Amsterdam komen. Je reist met de trein naar een nabijgelegen station. In Amsterdam staan tevens de bus, tram en metro tot je beschikking.

Deel een rit

Behalve dat je bij het parkeren te maken hebt met de beschikbaarheid, zijn de kosten natuurlijk eveneens geen onbelangrijk onderdeel van het geheel. Door een rit te delen met vrienden of familie, bespaar je op de parkeerkosten. Daarnaast is het uiteraard gezellig om met meerdere mensen onderweg te zijn.

Vertrek op tijd

Houd voor je vertrek rekening met files of wegwerkzaamheden onderweg en ga dus op tijd van huis. Zo kom je zonder haast en stress in Amsterdam aan.

Een goede voorbereiding maakt parkeren eenvoudiger

Zelfs op drukke locaties als RAI Amsterdam en AFAS Live is de kans groot om een parkeerplaat te vinden, als je deze tijdig zoekt en reserveert. Wees slim en bespaar jezelf op deze manier een stressvolle rit door de stad. Deel desnoods de auto met je familie of vrienden. Hiermee bespaar je kosten en het biedt tegelijk meer ruimte aan andere bezoekers om ook een parkeerplaats te vinden.

Aanbevolen artikelen