Dark Mode On / Off

Efficiënt en gezond thuiswerken na je 50e

Misschien sta je er niet altijd bij stil. Maar in een gemiddelde werkweek breng je behoorlijk wat tijd door op je eigen werkplek. Omdat dit je werkhouding voor een erg groot deel bepaald, is het zeker geen overbodige luxe om te investeren in een plek van de hoogste kwaliteit. Ergonomie komt dan al erg snel om de hoek kijken, bijvoorbeeld in de vorm van een ergonomische werkplek. Kom je graag te weten hoe je jouw eigen werkplek aan de hoogste standaarden kunt laten voldoen? Lees in dat geval verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Laat de ruimte optisch groter lijken door het gebruik van lichte kleuren in de ruimte

Voordat je aan de slag gaat met het uitzoeken van meubilair voor een ergonomische werkplek, is het belangrijk dat de basis voor de volle 100% in orde is. Pak daarom de muren een keer goed aan en voorzie ze van een lichte kleur. Niet alleen lijkt de ruimte daardoor optisch groter, het kan ook nog eens een erg rustgevende werking hebben.

Ga op zoek naar een bureautafel die in de hoogte te verstellen is

En daarna? Dan is het de hoogste tijd om het juiste soort meubilair uit te zoeken. Dit bepaalt immers voor het grootste deel de sfeer en de uitstraling van de ruimte, maar ook het werkcomfort. Zo is een ergonomische bureautafel bijvoorbeeld enorm belangrijk om te hebben. De tafel is in hoogte te verstellen en sluit hierdoor haarfijn aan op je eigen behoeften. Dat maakt het uitvoeren van de werkzaamheden vanaf het eerste moment veel comfortabeler. En dat is wel zo prettig om te weten natuurlijk.

De armen en handen krijgen veel meer ondersteuning met een ergonomisch vormgegeven toetsenbord en muis

Maar er zijn nog veel meer ergonomisch vormgegeven producten waar je uit kunt kiezen. Wist je bijvoorbeeld dat ook een mechanisch toetsenbord en een muis aan deze standaarden kunnen voldoen? Het valt je meteen op dat het design van deze gadgets enorm verschillen in vergelijking met de traditionele designs. Waarom? Ergonomische tools zijn helemaal gevormd naar je handen en armen. En dat zorgt er weer voor dat werkgerelateerde klachten aanzienlijk kunnen worden verminderd. Al met al genoeg redenen om op zoek te gaan naar producten waar de ergonomie het uitgangspunt vormt. Start je op korte termijn al een keer met het upgraden van je eigen werkplek?

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen