Dark Mode On / Off

Praktische tassen voor na je 50e

We worden allemaal een jaartje ouder en dat betekent ook dat we, waar we tijdens onze tienerjaren met grote stoere tassen rondliepen, nu veel vaker kiezen voor wat minder uitbundig en wat vaker kiezen voor chic. Natuurlijk zijn er mensen die het ook na hun 50e mooi vinden om met een felgekleurde tas rond te lopen en dat is nu juist wat het kopen en zoeken van een tas zo leuk maakt. Doordat er zo ontzettend veel verschillende stijlen zijn, is het aanbod gigantisch. Zo is er dus vrijwel altijd wel een tas die past bij wat jij zoekt. Omdat je vaak na je 50e toch wat meer kijkt naar de praktische kant, hebben we ons best gedaan om een aantal praktische tassen voor je op een rijtje te zetten, die je ter inspiratie kunt gebruiken.

Waarom praktische tassen?

Naarmate we ouder worden, hebben we vaak behoefte aan tassen die functioneel en handig zijn. We willen geen concessies doen aan stijl, maar het is wel belangrijk dat onze tassen voldoen aan de dagelijkse behoeften. Denk bijvoorbeeld aan voldoende ruimte voor al je dagelijkse benodigdheden, zoals je portemonnee, telefoon, sleutels en andere onmisbare spullen. Maar wat dacht je van een wat grotere tas, zoals een puffer bag voor het doen van de boodschappen of om net even wat meer spullen mee te kunnen nemen dan in een normale handtas? Vooral op latere leeftijd is de kans op wat lichamelijke ongemakken wat groter, dus nemen we liever ook in geval van nood wat extra’s mee.

Handtassen die aan alle eisen voldoen

Een populaire keuze onder dames boven de 50 is de klassieke handtas. Deze tijdloze tas biedt voldoende ruimte en heeft vaak een elegant en verfijnd ontwerp. Het voordeel van deze tassen, is dat je ze met eigenlijk alle kledingstijlen wel kunt matchen. Zo kun je dus prima een paar euro meer uitgeven voor een mooie tas, aangezien je deze het hele jaar door gewoon kunt blijven dragen. Natuurlijk zullen er ook gelegenheden zijn waar een crossbody of clutch water beter past, maar uiteraard zijn ook daarvoor de mogelijkheden bijna eindeloos als je het ons vraagt.

De totebag

Ben je op zoek naar een tas die niet alleen mooi, maar ook praktisch is? Dan moet je zeker een teddy tote bag kopen. Het voordeel van deze tas, is dat ze niet alleen lekker groot zijn en je er dus van alles in mee kunt nemen, maar ook dat ze er mooi uitzien. Je kent vast wel van die tassen die ontzettend handig zijn omdat ze lekker groot zijn, maar alles behalve bijdragen aan je outfit. Dit is dus precies wat je met de totebag niet hebt. Niet voor niets zijn deze tassen de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt natuurlijk ook wel door het stijgende aantal modellen, aangezien ze in werkelijk allerlei verschillende kleuren, maten en ook stoffen verkrijgbaar zijn. Als je het ons vraagt is deze tas, in combinatie met een goede handtas, het enige wat je als vrouw nodig hebt. Uiteraard nog wat kleinere tasjes zoals een clutch voor de speciale gelegenheden, maar veel meer dan dat is echt niet nodig.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen