Dark Mode On / Off

Elektrische haarden: een betaalbaar alternatief voor traditionele haarden

Elektrische haarden - een betaalbaar alternatief voor traditionele haarden

Een haard is voor in elke woning een absolute aanwinst. Je geniet van een aangename warmte, van een ongekende gezelligheid en van een fraai design. Bovendien heb je op dit moment de keuze uit meerdere soorten haarden. Dit stelt je in staat om voor in jouw woning de perfecte haard uit te kiezen.

Grote kans dat je al snel bij één van de elektrische haarden uitkomt. Deze haarden worden in veel gevallen als de betere vervanger van de traditionele haarden gezien. Dit heeft meerdere redenen, waarover je hieronder meer leest.

Betaalbaar

Het is sowieso een feit dat een elektrische haard betaalbaar is. Sterker nog: zo’n haard is een stuk betaalbaarder dan een traditionele haard. Dit heeft eigenlijk twee redenen.

Ten eerste valt de aanschafprijs van een elektrische haard reuze mee. Er zijn in de afgelopen jaren meer en meer elektrische haarden op de markt gekomen, waarbij de verschillende merken de strijd met elkaar aan zijn gegaan. Dit is, voor de consument, gunstig uitgepakt. De prijzen zijn hierdoor namelijk steeds scherper geworden.

Ten tweede vallen de verbruikskosten in positieve zin op. Heb je bijvoorbeeld een Jacobus houtkachel in je woning staan? Dan moet je in het nodige haardhout investeren. Dit is een doorlopende investering, waarvan het uiteindelijke bedrag over de gehele looptijd genomen fors op kan lopen. Bij een elektrische haard heb je ‘alleen’ met de elektriciteitskosten te maken. Als je bijvoorbeeld je eigen zonnepanelen hebt, maak je als het ware gratis gebruik van de elektrische haard.

Prachtige uitstraling

Met een elektrische haard geniet je van een prachtige uitstraling. Dit voordeel is onder meer aan het fraaie vlammenspel te danken, maar ook aan het design van de haard zelf. Bovendien heb je qua plaatsing bij een elektrische haard veel meer mogelijkheden.

Wist je bijvoorbeeld dat je een elektrische sfeerhaard in een muur in kunt laten bouwen? Je hebt hierdoor geen ruimte voor de haard nodig, maar je geniet wel van alle mogelijke voordelen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een ‘normale’ vrijstaande elektrische sfeerhaard te kiezen.

Fijn te bedienen

Kies je voor een elektrische haard? Dan ben je in staat om nauwkeurig de temperatuur van de kachel te bepalen. Dit kun je in sommige gevallen zelfs op afstand doen, dankzij een bediening via je smartphone. Dankzij deze fijne bediening hou je alle touwtjes in eigen handen. Ideaal.

Met andere woorden: een elektrische haard heeft absoluut veel te bieden. Spreken de bovenstaande voordelen jou ook aan? Dan is het zaak om op zoek naar de beste koop te gaan. Zet je wensen op een rijtje, bekijk het aanbod goed en bepaal naar welke sfeerhaard je voorkeur uitgaat. Je hebt op dit moment in ieder geval voldoende keuze.

 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen