Dark Mode On / Off

Emmen – lekker wandelen door Emmen

Wandeling Emmerdennen

Wandeling Emmerdennen| Bekijk Emmen eens anders

Iedereen kent Emmen vanwege het Dierenpark. Wat misschien minder bekend is dat Emmen een afwisselende en moderne stad is waar nog veel te ontdekken valt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de historische gebouwen en monumenten, die het verhaal vertellen van de groei en ontwikkeling die Emmen de afgelopen 150 jaar heeft doorgemaakt. Het hypermoderne winkelcentrum, de talrijke kleine en gezellige winkeltjes en galeries staan garant voor een gezellig dagje winkelen en de prachtige natuurgebieden rondom Emmen nodigen uit om tot rust te komen.

Om de mooiste plekjes van Emmen niet te missen, kun je een keuze maken uit een aantal wandelingen die rond en door Emmen gaan. Bijvoorbeeld de Emmerdennen route, een bewegwijzerde wandeling van ongeveer 8 kilometer. Deze route leidt je naar de oudste Saksische boerderij de Nabershof, het enige langgraf van Nederland en diverse grafheuvels. Je kunt onderweg zelfs nog karrensporen uit vroegere tijden ontdekken. Een kortere route is de wandelroute door het centrum van Emmen van ongeveer 5 kilometer. Deze route brengt je bij de leuke winkeltjes die Emmen rijk is en kun je onderweg een aantal galeries bezoeken.

Wil je liever snuffelen aan het historische verleden van Emmen, dan kun je met de gids van het VVV mee tijdens de stadswandeling. Tijdens de verkenningstocht vertelt de gids je over het ontstaan van Emmen en geeft achtergrondinformatie over de historische gebouwen en monumenten die je onderweg tegenkomt. De Grote Kerk, die midden in het centrum staat, komt zeker aan bod en je krijgt een rondleiding door de synagoge.

Voor meer informatie over de wandelingen kun je contact opnemen met VVV Drenthe Plus, vestiging Emmen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen