Dark Mode On / Off

Fiets en E Bike van het Jaar 2021

Het heeft zich bewezen dat erop uittrekken met de fiets goed is voor lijf en leden. Om die reden blijven de verkoopcijfers maar stijgen met in het jaar 2020 een absoluut record. Een belangrijke reden is dat de fiets beter is dan vroeger, afgezien van de uitvinding trapondersteuning. Een moderne fiets is dus goed, maar toch zijn er kwaliteitsverschillen. In deze tekst kunt u lezen welke fiets als beste uit de test komt.

Fiets van het Jaar 2021

Gelukkig worden in de testen van de RAI vereniging geen fietsen met of zonder trapondersteuning met elkaar vergeleken. Daardoor houdt u de keuze tussen met of zonder trapondersteuning. Een fiets zonder trapondersteuning die zeer goed uit de test is gekomen is de Batavus Dinsdag Exclusive Plus. Dit rijwiel is dan ook de Fiets van het Jaar 2021 in de categorie fiets zonder trapondersteuning.

E bike van het Jaar 2021

Bij de e bike van het jaar is er een splitsing, de speed e-bike en gewoon trapondersteuning. Een fiets die bijzonder goed uit de test komt is de Stella Morena MDB F1, en is daardoor de E-bike van 2021. Op deze fiets gaat u nauwelijks sneller dan op een fiets zonder trapondersteuning, maar makkelijker legt u langere afstanden af. De snelle Gazelle NO.1 is de beste speedbike.

Enkele andere categorieën

Los worden ook nog mountainbikes en racefietsen door de RAI vereniging getest. De Trek Emonda SL 6 Pro en de Merida Ninety-Six RC XT scoorden zo goed dat deze toppers ook tot de beste van 2021 behoren. Tot zover de Fiets van het Jaar en E Bike van het Jaar. Maar waarop u fietst maakt niet, uit als u maar probeert erop uit te trekken, want fietsen is goed voor het lichaam.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen