Dark Mode On / Off

Garderen – ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

zandsculpturenfestijn

“75 jaar Bevrijding” bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Op zoek naar een leuk dagje uit? Kom dan naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn dat ook dit jaar in het teken staat van ’75 Jaar Bevrijding’. Nu met extra expositie over het dagelijkse leven in de oorlog.

Terug in de tijd
Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Alles is aangekleed in de stijl van toen, van muziek tot decoraties. Je waant je echt in de oorlogsjaren. Bij binnenkomst staat u meteen een indrukwekkend schouwspel te wachten, waarin D-Day wordt uitgebeeld, want 6 juni 1944 was de dag van de geallieerde landingen op de stranden van Normandië. Dit is het begin van je wandelroute langs de ruim 100 zandsculpturen.

Pearl Harbor
De ‘aanval op Pearl Harbor’ is één van de meest imposante bouwwerken van deze editie in Garderen. Het bouwwerk is maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog! Vanuit de lucht kijk je op de haven van het eiland, terwijl Japanse gevechtsvliegtuigen een ware slachting aanrichten. Het slagschip de USS Arizona, waarvan 1177 opvarenden om het leven kwamen, maakt de meeste indruk. Aan elk detail is gedacht. Vrijwel hetzelfde geldt voor de befaamde Zero’s die hun aanval inzetten, met aan de rechterzijde een close-up van een cockpit met gevechtspiloot.

Extra expositie.
Om nieuwe bezoekers te trekken en ook de bestaande nog een keer te lokken is in december het zandsculpturenfestijn uitgebreid met diorama’s die het dagelijkse leven in de oorlog verbeelden. Elk oorlogsjaar komt aan bod. Mensen denken dat het in de oorlog alleen vechten was, maar de gevechten duurden slechts enkele dagen. Daarna ging het “gewone” leven ook door. De diorama’s beelden verschillende scenes uit, de slag om Rotterdam, verderop trekt een lange stoet mensen langs de boerderijen en ook Amsterdam met de “Tabaksfabriek” en bakkerij “Den Soeten Inval”. Er is veel te zien en erg indrukwekkend ook.

Openingstijden
’t Veluws Zandsculpturenfestijn met het binnen- en buitenterrein is geopend van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur (zondag gesloten). LET OP! Op dit moment is het verplicht vooraf kaartjes op datum te kopen via onze website www.zandsculpturen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen