Dark Mode On / Off

Guernsey in top Britse fietsbestemmingen

De Sunday Times heeft een lijst van de allermooiste fietsroutes in Groot-Brittannie samengesteld. Kanaaleiland Guernsey is zeer positief beoordeeld.

De populariteit van fietsen als middel om een vakantiebestemming te ontdekken is de laatste jaren in Groot-Brittannië enorm toegenomen. Paul Kirkwood, gekend fietsjournalist van de Times is hierop ingesprongen. In maar liefst 30 gebieden in Groot-Brittannië, variërend van de Hebriden tot Londen, testte hij fietsroutes. Het doel was te komen tot een lijst met de mooiste routes. Daarbij kwam hij tot een onderverdeling in zware, middelzware en lichte fietsroutes.

Guernsey neemt bij de middelzware routes een mooie plek in de top 10 in.

Dit zegt Paul over fietsen in Guernsey:

“Guernsey heeft enorm veel weggetjes, en biedt daarmee haast eindeloze fietsmogelijkheden. Om het eenvoudig te houden is gekozen om op de kustwegen te blijven en tegen de klok in het eiland te verkennen. Begin aan de noordkust, waar de Duitsers een groot aantal uitkijktorens hebben gemaakt tijdens de tweede wereldoorlog. Een van die uitkijktorens biedt mooi uitzicht op Lihou eiland, dat bij eb te voet bereikbaar is. Een pauze met picknick is op dit moment een goed idee omdat de route vervolgt met een flinke klim vanaf het meest zuidelijke punt van St Rocquaine Bay richting Torteval aan de zuidkust. De weggetjes aan de zuidkust zijn meer beschut en heuvelachtig om te eindigen in de pittoreske hoofdstad St. Peter Port.”

Guernsey biedt een grote keuze aan fietspaden, variërend in alle gradaties voor de tour fietser of de sportieve mountainbiker. De fietspaden zijn discreet aangegeven op muren of met houten bordjes om mooi op te gaan in de natuur. De routes geven alle gelegenheid onderweg te eten, uit te rusten of attracties te bekijken. Guernsey met de ‘green lanes’ waar het verkeer niet harder mag dan ongeveer 60 km per uur is al ideaal voor fietsers, het naburige eiland Sark is een waar paradijs. Daar zijn geen auto’s toegestaan en bestaat het verkeerlawaai voornamelijk uit het geluid van paardenhoeven.

Kijk ook op http://www.timesonline.co.uk/tol/travel/holiday_type/active/article7125801.ece
Touroperators Sunair en Buro Britain vliegen in de zomer direct naar dit fietsparadijs. Kijk voor arrangementen op www.sunair.nl of www.burobritain.nl, klik op Kanaaleilanden-Guernsey.Algemene inforomatie over Guernsey op www.visitguernsey.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen